Liverpool-trainer Jürgen Klopp (l) en Manchester United-trainer Erik ten Hag

United en Ten Hag houden furieus Liverpool op 0-0, Arsenal nieuwe koploper

Manchester United en trainer Erik ten Hag zijn in de Premier League goed weggekomen met een 0-0 gelijkspel bij Liverpool, dat er ondanks een flink overwicht en een handvol goede kansen niet in slaagde te scoren op Anfield.

Bij Liverpool stonden Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch in de basis en viel Cody Gakpo in. Bij United zat Donny van de Beek de hele wedstrijd op de bank.

Arsenal, dat eerder op de dag moeizaam met 2-0 won van Brighton & Hove Albion, neemt nu de koppositie in de Premier League over van Liverpool, dat volgt net als Aston Villa op een punt.

Stand Premier League

Liverpool begon op eigen veld furieus aan de wedstrijd en greep United meteen bij de strot. Al na zestien seconden mocht de thuisploeg een eerste hoekschop nemen.

De druk voor United was vervolgens zo hoog dat de ploeg van Erik ten Hag amper van de eigen helft af wist te komen. Een geblokt schot van oud-Ajacied Antony was het enige wapenfeit van de bezoekers in het begin van de wedstrijd.

Darwin Nunez had aan de andere kant kunnen scoren, maar hij kopte de bal terug op zijn teamgenoten in plaats van het doel onder vuur te nemen. Even later deed Virgil van Dijk dat wel, maar zijn kopbal werd overgetikt door André Onana.

Liverpool veruit bovenliggende partij

Liverpool was veruit de bovenliggende partij in de eerste 45 minuten, maar tot hele grote kansen leidde dat niet. United had het defensief goed op orde, maar aanvallend stelde de ploeg daar helemaal niks tegenover, dus de 0-0 ruststand werd met liefde omarmd.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Liverpool ging meteen weer vol op de aanval en United kon alleen maar tegenhouden. Maar in tegenstelling tot de eerste helft kwamen er nu wel flink wat kansen. Alejandro Garnacho leek een flinke te krijgen voor United, maar Trent Alexander-Arnold kon met zijn grote teen maar net erger voorkomen.

Trent Alexander-Arnold baalt van een gemiste kans

In de 66ste minuut mocht Alexander-Arnold aanleggen aan de andere kant van het veld. De Engelsman zag zijn harde schot centimeters naast het doel van Onana zeilen. Het bleek een opmaat voor een paar verhitte minuten. In de 67ste minuut kreeg Rasmus Højlund de beste kans van de wedstrijd. Na een een-tweetje met Scott McTominay schoot de Deen van United van dichtbij echter op de borstkas van keeper Alisson Becker.

Niet lang daarna zag Mohamed Salah zijn schot richting kruising uit de hoek geplukt worden door Onana, die een paar minuten later weer alert moest zijn toen Ibrahima Konaté uit de draai hard op zijn doel schoot.

Na deze reeks aan kansen was het wel gedaan met de mogelijkheden, maar niet met de druk van Liverpool. Toch werd er niet meer gescoord en was United uiteindelijk de morele winnaar.

Arsenal koploper na magere zege

Arsenal won eerder op de dag met 2-0 van Brighton, maar dat ging niet van harte. De Londenaren klopten in eigen huis, ondanks een karrevracht aan kansen, de ploeg van Jan Paul van Hecke, Bart Verbrugen en Joel Veltman moeizaam met 2-0. Aston Villa won ternauwernood van Brentford.

Vijftien doelpogingen liet Arsenal voor rust noteren, maar alleen een krul van Martin Odegaard (net naast) was gevaarlijk. Na rust kwam Arsenal uit een corner toch op 1-0: Jan Paul van Hecke kopte de bal na een corner net voor zijn keeper Bart Verbruggen weg, waarna Gabriel Jesus bij de tweede paal raak kopte.

Gabriel Jesus tekende voor de eerste goal van Arsenal

Ben White rook aan de 2-0 voor Arsenal, maar aanvoerder Lewis Dunk redde op de doellijn. Kai Havertz vond, uit een counter, een paar minuten voor tijd nog wel het net voor de Gunners.

Watkins redt Villa

In een voetbalgevecht met tien gele en twee rode kaarten boog nummer drie Aston Villa op bezoek bij Brentford in het slotkwartier een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning. Alex Moreno tekende een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker, waarna Ollie Watkins in de 85ste binnenkopte uit een hoekschop.