Matchwinner Amine Boutrah wordt geknuffeld door zijn ploeggenoten
NOS Voetbal

Geplaagd Vitesse kegelt Heerenveen uit beker, ook Go Ahead en Almere City winnen

In de competitie bevindt Vitesse zich in zwaar weer, maar de Arnhemmers hebben in het KNVB-bekertoernooi een lichtpuntje gevonden. Door een late treffer van Amine Boutrah werd ten koste van sc Heerenveen de derde ronde bereikt: 1-0.

Boutrah, een kwartier voor tijd ingevallen bij de hekkensluiter van de eredivisie, kon na Fries balverlies op het middenveld het halve veld overbruggen zonder dat hem een strobreed in de weg werd gelegd. Hij kreeg ook alle ruimte om uit te halen en dat deed hij met grote nauwkeurigheid.

Een minuut voor tijd had de doorgebroken Million Manhoef de genadeklap voor Heerenveen op zijn schoen, maar hij schoot tegen doelman Mickey van der Hart op.

Go Ahead veel te sterk voor De Treffers

Go Ahead Eagles werd thuis tegen De Treffers na een kwartier op weg geholpen door een eigen doelpunt van Niels Kornelis. Maar daarna ging het hard in de Adelaarshorst: twintig minuten later gaf het scorebord, onder meer dankzij twee goals van Oliver Edvardsen, al 4-0 aan.

Go Ahead-aanvaller Oliver Edvardsen haalt uit

Dat was het sein voor Treffers-trainer Lee-Roy Echteld om na de rust drie wissels in het veld te brengen, onder wie Tim Waterink die binnen vijf minuten de Groesbeekse eer redde. Maar tot veel meer was de ploeg uit de Tweede Divisie toch niet in staat. Go Ahead won uiteindelijk met 7-1.

Almere City overleeft met tien man

Almere City keek bij Katwijk, dat veel zin had om het voorbeeld van dorpsgenoot Quick Boys tegen De Graafschap (2-0) te volgen, na een kwartier tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Ruben Doesburg. Tot overmaat van ramp liep middenvelder Alvaro Pena binnen enkele minuten tegen twee gele kaarten aan en moesten de Flevolanders na 24 minuten met tien man verder.

Almere City-speler Yoann Cathline na zijn 1-1

Toch slaagden de gasten nog voor rust via treffers van Yoann Cathline en Kornelius Norman Hansen het tij te keren. Een kwartier voor tijd dacht Matthijs Hardijk de vurig gewenste 2-2 te hebben binnengeschoten voor de nummer vier van de Tweede Divisie, maar de grensrechter bedierf zijn feestje met een vlagsignaal: hij stond buitenspel.

De ploeg van Alex Pastoor gaf verder geen krimp en sluit 2023, het jaar waarin promotie naar de eredivisie afgedwongen werd, af met een nieuwe mijlpaal: voor het eerst heeft Almere City de laatste zestien bereikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl