Danny Noppert is snel klaar op het WK darts
NOS SportAangepast

Noppert roemloos onderuit op WK darts, Van Peer wel door na stunt

Hoewel Danny Noppert op een roze wolk zat door zijn pasgeboren dochter Ines zal hij nu met een slechter gemoed naar toe huis vliegen. The Freeze verloor in de tweede ronde van het WK darts donderdagavond met 3-0 van Scott Williams. Eerder op de dag plaatste Berry van Peer zich wel voor de volgende ronde, hij stuntte tegen Luke Woodhouse.

Noppert had voorafgaand aan de wedstrijd nog de hoop dat hij goed zou kunnen presteren op dit WK. De nummer zeven van de wereld had een gunstige loting. Williams, de nummer 52 van de wereld, had ook geen lastige horde moeten zijn.

'Nu kan ik er voor mijn gezin zijn'

"Dit doet heel veel pijn", zegt de Fries na afloop. "Ik moet weer een WK vroeg naar huis. De derde ronde is tot nu toe mijn beste resultaat op een WK, dat is een schande, maar je doet er niks aan."

Het begin wees nog op een prachtige avond voor Noppert. Met een 170 finish haalde hij de eerste leg binnen, maar moest zijn set uiteindelijk wel afstaan. Daarna ging het snel berg afwaarts.

Bekijk hier de reactie van Noppert:

Noppert relativeert nederlaag meteen: 'Kan er nu voor mijn gezin zijn'

Hoewel Noppert misschien wel de betere was in de partij, ging het uitgooien op de dubbels zeer moeizaam. Williams daarentegen kon goed bijblijven en miste in de partij zelfs een pijl op dubbel 18 voor een 9-darter. Omdat de dubbels wel werden geraakt door hem, was het een snel einde voor Noppert op het WK in Londen.

Hoewel de Nederlander baalt van zijn nederlaag, relativeert hij snel. "De geboorte van mijn dochter bracht mij in het meest gelukkige moment van mijn leven. Nu kan ik er weer voor hen zijn. Ik wilde het uiterste uit mezelf halen hier, maar ik ga nu ook weer met een gelukkig gevoel naar huis."

Van Peer stunt tegen Woodhouse

Waar Berry van Peer in 2017 streed tegen 'darteritus' en allerminst kon lachen, heeft de darter uit Roosendaal na vandaag wel een grote lach op zijn gezicht. Tijdens zijn WK-debuut versloeg hij Luke Woodhouse, de nummer 33 van de wereld, met 3-2 in sets.

Van Peer schreeuwt het uit na zijn winst tegen Woodhouse

De overwinning van Van Peer was extra knap. Want de Brabander had deze week ook wat fysiek ongemak. Hij was van de trap gevallen en daarbij twee ribben gekneusd. Daardoor kon hij de afgelopen dagen minder trainen.

Daarnaast speelde rond de Nederlander ook nog het mentale verhaal. Zes jaar geleden ging het mis bij Van Peer. Op de Grand Slam of Darts kreeg hij geen pijl meer uit zijn hand. Darteritus nam een ernstige vorm aan.

'Er kwam veel energie los'

Maar nu vlogen de pijlen meer dan prima richting het bord. De Nederlander bood Woodhouse de hele wedstrijd kranig weerstand. Scorend ging het goed en er volgden uitstekende finishes. Na drie gemiste wedstrijdpijlen was de vierde pijl raak. Een grote overwinningskreet volgde op het podium.

"Ja, er kwam vandaag veel energie los. Ik heb er ook enorm veel zin in en dat werpt zijn vruchten af", zei hij na afloop.

Van Peer wilde Woodhouse terugpakken na nederlagen: 'Leuke motivatie'

Dat de 27-jarige Roosendaler eerst drie pijlen voor de wedstrijd miste, deerde Van Peer niet. Hij hield vertrouwen. "Die pijlen hadden erin gekund, ze zaten ook in de buurt, maar het lukte net niet. Maar ik wist dat ik scorend in deze wedstrijd beter was, dan moet je niet te veel nadenken bij die gemiste pijlen en er gewoon overheen. Dat gebeurde ook."

In de tweede ronde neemt Van Peer het op tegen een andere Engelsman, Josh Rock. De Nederlander is vol vertrouwen. "Ik heb vandaag goed gegooid. Ik kan hier op doorbouwen"

16-jarige Littler wint weer

Ook de 16-jarige Luke Littler kan alleen nog maar genieten van dit WK. Hij versloeg donderdagavond in de tweede ronde zijn landgenoot Andrew Gilding met 3-1.

De Engelsman overtuigde woensdagavond tegen Kist al met een gemiddelde van 106. Het hoogste ooit voor een debutant. Donderdagavond scoorde de 16-jarige Engelsman wederom makkelijk, maar ging het finishend wat moeilijker.

Hij had meerdere keren de hulp nodig van Gilding om toch sets binnen te kunnen slepen. Maar door die hulp kan het 16-jarige wonderkind nog wel even blijven doordromen op het WK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl