Chelsea na late gelijkmaker en strafschoppen naar halve finales League Cup

Chelsea heeft de halve finales van de League Cup bereikt door na strafschoppen te winnen van Newcastle United. Keeper Djordje Petrovic werd bij pas zijn tweede basisplaats de gevierde man bij de Londenaren: hij stopte de penalty van Matt Ritchie.

Newcastle-speler Kieran Trippier miste ook. Bij Chelsea, dat met een gelijkmaker (1-1) in blessuretijd strafschoppen afdwong, maakten de eerste vier nemers geen fout vanaf de stip.

Ook Everton en Fulham hielden elkaar negentig minuten lang in evenwicht, na penalty's bekert Fulham door. Middlesbrough won met 3-0 van tweedeklasser Port Vale en mag zich ook opmaken voor de volgende ronde.

Woensdag speelt het Liverpool van Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch de vierde kwartfinale tegen West Ham United om 21.00 uur.

Onhandig verdedigd

Chelsea en Newcastle zorgden voor veel vermaak tijdens de openingsfase op Stamford Bridge. Chelsea-middenvelder Conor Gallagher schoot na een aantal minuten al op de lat.

Newcastle kwam na een kwartier spelen op voorsprong. De Engelse spits Callum Wilson kon in een uitbraak scoren na knullig verdedigend werk van Benoit Badiashile.

Wilson viert zijn goal voor de Chelsea fans

De ingevallen spits Armando Broja leek te scoren voor Chelsea toen hij de bal over de keeper heen stiftte, maar de grensrechter stak terecht zijn vlag de lucht in: buitenspel.

Nkunku debuteert

Na rust ging het spel weer op en neer en zette de Londenaren alles op alles om terug te komen in de wedstrijd, maar de gelijkmaker wilde maar niet vallen.

In de 69ste minuut moest Christopher Nkunku daar verandering in brengen. De Franse aanvaller was een van de topaankopen (60 miljoen euro) van afgelopen zomer, maar raakte al in de voorbereiding hevig geblesseerd. In het bekertoernooi kon hij dan eindelijk zijn debuut maken.

Het was de moeilijk scorende Mudryk (twee goals in 2023) die in blessuretijd na een slecht verwerkte voorzet de 1-1 binnen schoot. Petrovic, onder de lat omdat eerste keus Robert Sánchez geblesseerd is, zag vervolgens Trippier naast schieten en besliste de strafschoppenserie door de inzet van Ritchie te keren.