PSV-opponent Dortmund lijdt weer puntenverlies, dit keer door goal Van den Berg

Borussia Dortmund, de komende tegenstander van PSV in de Champions League, heeft in de Bundesliga thuis gelijkgespeeld tegen Mainz: 1-1. Het was het vierde puntenverlies op rij voor Dortmund.

De Nederlanders Donyell Malen (Dortmund) en Sepp van den Berg (Mainz) verschenen aan de aftrap en laatstgenoemde was met een goal belangrijk voor zijn ploeg.

Simons en Leipzig gelijk

Eerder op de avond speelde RB Leipzig met 1-1 gelijk bij Werder Bremen. Oranje-international Xavi Simons stond in basis bij Leipzig en speelde een degelijke pot, al kon hij niet beslissend zijn voor zijn ploeg.

Dortmund blijft de nummer vijf in Duitsland en Mainz kruipt, in ieder geval voor even, uit de degradatiezone. Leipzig blijft derde staan.

Dortmund creëerde al vroeg meerdere kansen en ook Malen was gevaarlijk. Na een halfuur maakte Duits international Julian Brandt met een prachtige vrije trap de 1-0 voor de thuisploeg. Marcel Sabitzer probeerde de voorsprong te vergroten, maar zijn poging raakte de lat.

Mainz maakte verrassend de gelijkmaker. Een voorzet belandde op het hoofd van Van den Berg en keeper Gregor Kobel leek de bal nog uit het doel te slaan. Het horloge van de scheidsrechter oordeelde anders, de bal was over de lijn geweest: 1-1.

Malen probeerde in de tweede helft Daniel Batz met een afgemeten schot te kloppen. De Mainz-doelman pakte de bal echter knap. Dortmund bleef het doel opzoeken en leek in het slot via Giovanni Reyna te scoren, totdat bleek dat de Amerikaan buitenspel stond. Zo was het puntenverlies een feit.

Simons mist grote kans

Leipzig ging bij Werder Bremen op jacht naar de aansluiting met recordkampioen en nummer twee op de ranglijst, Bayern München. Leipzig had het betere van het spel in de eerste helft.

Simons was bedrijvig, maar miste een opgelegde kans. Van dichtbij lukte het de aanvaller om net naast te schieten. Een paar minuten later beproefde hij weer zijn geluk vanaf de rand van de zestien. Keeper Michael Zetterer had echter een knap antwoord op zijn poging.

In de 40ste minuut leek de openingsgoal te komen voor Leipzig, alleen bleek de Deense Yussuf Poulsen buitenspel te staan.

In de tweede helft kwam de goal wel meteen. Ex-Vitesse-speler Loïs Openda kon na een uitbraak scoren: 0-1 in het voordeel van Leipzig. Bremen kwam steeds beter in de wedstrijd en scoorde in de 75ste minuut de verdiende gelijkmaker via Justin Njinmah. Ondanks wat kansen over en weer, bleef het daarbij.