John Terry houdt het lootje van PSV omhoog
NOS Voetbal

PSV loot Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League

PSV neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Borussia Dortmund.

De ploeg van trainer Peter Bosz speelt op dinsdag 20 februari eerst thuis. De return in Duitsland is op woensdag 13 maart.

Het Borussia Dortmund van oud-PSV'er Donyell Malen hield in een zware groep knap PSG, AC Milan en Newcastle achter zich. In de Bundesliga staan de wisselvallig presterende Duitsers momenteel op de vijfde plek.

PSV-coach Bosz komt terug op vertrouwde bodem: hij was in het seizoen 2017/2018 trainer van Borussia Dortmund. Hij werd daar in december ontslagen.

In het seizoen 2002/2003 troffen PSV en Dortmund elkaar in de groepsfase van de Champions League. Toen speelde PSV uit gelijk (1-1) en verloor het thuis (3-1).

Stewart is tevreden

Earnest Stewart, directeur voetbalzaken bij PSV klaagt niet. "Het kon zeker slechter, als je zag wat er nog in zat: Manchester City. We hebben een prachtige tegenstander."

"We zien ernaar uit om hier vlakbij tegen Dortmund te spelen. Ook voor de supporters is het geweldig, want voor beide supportersscharen is het dichtbij. Een prachtig affiche."

PSV loot Dortmund in CL, Stewart tevreden: 'Kon zeker slechter, genoeg storylines'

In de spelersgroep van PSV was direct al even contact met Dortmund. Met Malen, onder meer. "Ik geloof dat de jongens al geappt hebben naar hem", zegt Stewart.

"Noa (Lang, red.) vertelde zelfs al dat hij vanochtend geappt heeft dat dit 'm zou gaan worden. En voor Peter is het ook een weerzien, met een club waar hij zelf gezeten heeft. Genoeg storylines."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl