Artem Dovbyk krijgt een groepsknuffel na zijn tweede goal

Girona wint ruim van Alavés en neemt koppositie weer over van Real Madrid

Girona heeft de koppositie in La Liga weer overgenomen van Real Madrid. De Catalaanse club won thuis met goed voetbal van middenmoter Deportivo Alavés: 3-0.

Real Madrid, dat zondag met 4-1 won van Villarreal, volgt op twee punten. FC Barcelona speelde zaterdag gelijk bij Valencia en heeft al negen punten achterstand.

Met Daley Blind in de basis kwam Girona halverwege de eerste helft op voorsprong: Alavés-doelman Antonio Sivera keerde een pegel van Yan Couto, maar in de rebound kopte Artem Dovbyk binnen.

Met een geplaatst schot tekende Portu kort voor rust voor de 2-0 uit een voorzet was van Couto.

Smaakmaker Couto

De Braziliaanse smaakmaker stond ook aan de basis van de 3-0: Couto slalomde door de defensie, werd gehaakt en Dovbyk benutte de penalty.

In de slotfase liet Girona de teugels vieren en was Alavés dicht bij de 3-1, maar een machtige knal van aanvoerder Rubén Duarte eindigde op de paal.