Robert Lewandowski na een gemiste kans

Barcelona doet slechte zaken met gelijkspel, Atlético overklast in Bilbao

FC Barcelona is in en tegen Valencia blijven steken op een 1-1 gelijkspel. Zo leed de ploeg van trainer Xavi Hernández, na de nederlaag tegen koploper Girona (4-2) vorige week, voor de tweede week op rij puntenverlies.

Barcelona neemt met het punt wel de derde plaats over van Atlético Madrid, dat met 2-0 verloor bij Athletic Club. Koploper Girona komt maandagavond in actie, Real Madrid speelt op zondagavond.

De stand in La Liga

In de 55ste minuut kwam Barcelona nog wel op voorsprong tegen middenmoter Valencia. Frenkie de Jong stuurde Raphinha diep met een wippertje, waarna de Braziliaan João Félix bediende.

Door een schitterend schot in de kruising van Hugo Guillamón werd het 1-1. Barcelona verzuimde daarna om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

Het leidde tot frustratie bij onder meer De Jong. De scheidsrechter floot niet toen de Nederlander op zijn hak werd getrapt, De Jong pakte vervolgens zijn al half uitgetrapte schoen en gooide die naar het gras. Het kwam hem op geel te staan, waardoor hij geschorst is voor het duel van woensdag tegen Almeria.

Atlético overklast

Eerder op de zaterdag ging Atlético Madrid met 2-0 onderuit in Bilbao.

Bij Atlético begon Oranje-spits Memphis Depay op de bank. Sinds zijn terugkeer van een hamstringblessure heeft de Nederlander zich nog niet van een basisplaats kunnen verzekeren. In de tweede helft mocht hij wel invallen.

In Bilbao is Athletic dit seizoen bijna onverslaanbaar, alleen Real Madrid kon in het San Mamés drie punten afsnoepen. Ook vandaag begonnen Basken sterk, in de de eerste helft werd Atlético helemaal overlopen.

Athletic-aanvaller Iñaki Williams schoot al vroeg vanuit de tweede lijn op de paal. Later kreeg zijn broertje Nico een opgelegde kans, maar zijn harde schot was een prooi voor doelman Jan Oblak. In de 35ste minuut kreeg de thuisploeg een grote mogelijkheid op een voorsprong vanwege een penalty, maar ook de poging van Oihan Sancet belandde niet in het doel. Het bleef 0-0 tot en met de rust.

In de tweede helft viel de 1-0 voor de thuisploeg wel, spits Gorka Guruzeta kon Oblak passeren.

Trainer Diego Simeone bracht daarna Depay binnen de lijnen en de Madrilenen kwamen wat beter in de wedstrijd. Toch vergrootte Nico Williams met een verbluffend schot de voorsprong naar 2-0. Atlético kon in het vervolg de schade niet meer herstellen.

Sevilla ontslaat trainer na nederlaag

Sevilla is in eigen huis met 3-0 geklopt door Getafe. Na afloop maakt de club bekend dat trainer Diego Alonso ontslagen is. Alonso is de derde oefenmeester die in 2023 het veld moet ruimen bij Sevilla, dat een dramatisch jaar kent.