NOS Voetbal

AZ hoopt zich in topper tegen PSV te revancheren: 'De te kloppen ploeg'

AZ speelt zondag de topper tegen PSV en trainer Pascal Jansen hoopt zich met zijn ploeg te revancheren van de verliespartij in Polen tegen Legia Warschau. "We hadden overwintering in eigen hand, maar we hebben aanvallend te weinig gebracht", aldus de coach.

De Europese uitschakeling komt hard binnen bij zijn ploeg. Na de halve finale in de Conference League van afgelopen seizoen, was het resultaat van donderavond teleurstellend. Toch is het volgens Jansen nog geen tijd om terug te blikken. "We spelen nog twee belangrijke partijen met als eerste de te kloppen ploeg in Nederland: PSV."

PSV zal aan de andere kant graag weer een overwinning binnen willen slepen om toe te werken naar het record van 17 overwinningen op rij in de eredivisie. "Wat je wel ziet, is dat zoiets een ploeg veel vertrouwen geeft", vertelt Jansen. "Dat zag je tegen Arsenal ook bij spelers die normaal minder spelen." Tegenstander PSV speelde dinsdagavond gelijk tegen Arsenal in de Champions League (1-1).

Blessure Ryan

Coach Pascal Jansen koos voor Rome-Jayden Owusu-Oduro onder de lat tegen Legia Warschau. De jeugdige keeper verving routinier Mathew Ryan, die bij een training een gebroken jukbeen opliep. Owusu-Oduro werd met zijn 19 jaar de jongste doelman ooit namens AZ in Europa. Jansen was tevreden over het optreden van de keeper, die hoogstwaarschijnlijk ook zondag op het wedstrijdformulier zal staan.

Bekijk hier de vooruitblik van Pascal Jansen op het duel tegen PSV.

Jansen over Pavlidis: 'Willen bovenin meedoen, ga ervanuit dat hij blijft'

Opnieuw een lastige test dus voor de jongeling. "Zij zijn natuurlijk overtuigd van zichzelf, maar ook wij kunnen in topwedstrijden een hoog niveau halen", reageert Jansen. De nummer drie van Nederland hoopt zich te kunnen meten met "de beste ploeg van de eredivisie."

De kracht van PSV ligt volgens de AZ-trainer bij de stabiliteit van de ploeg. Mocht Joey Veerman terugkeren van zijn blessure, dan is hij ook meteen de gevaarlijkste man aan de Eindhovense zijde, ziet Jansen. "Veerman creëert de meeste kansen van iedereen en ook de flanken bij PSV zijn altijd dreigend, wie daar ook spelen."

Topscorer Pavlidis

Jansen merkt op dat de kritiek op het aanvallende spel van AZ voornamelijk gericht is op het gebrek aan scorend vermogen bij de spelers in de voorhoede. De doelpuntenproductie lijkt erg afhankelijk te zijn van topscorer Vangelis Pavlidis, die al 18 treffers heeft gemaakt na 15 wedstrijden in de eredivisie. "Er zijn wel meer teams in Nederland die één scorende spits hebben, al is de wens natuurlijk om vanuit meerdere posities doelpunten te kunnen maken."

Zonder de Griekse spits zal het scorend vermogen flink afnemen. Jansen gaat er daarom vanuit dat Pavlidis ook na de winterstop nog in Alkmaar speelt. "We willen bovenin meedoen en we hebben Pavlidis nodig om onze ambities waar te maken", besluit Jansen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl