Jeredy Hilterman voorkwam diep in blessuretijd dat koploper Willem II een nederlaag leed tegen ADO Den Haag.
NOS Voetbal

Willem II wendt in extremis nederlaag af en moet weekje wachten op periodetitel

Willem II heeft de kans om de tweede periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie voor zich op te eisen laten liggen. De Tilburgers hadden op bezoek bij ADO Den Haag genoeg aan een zege om zich met de periode titel te verzekeren van de nacompetitie, maar ze kwamen niet verder dan 1-1.

Toch zal dat punt voelen als een kleine overwinning, want de gelijkmaker viel pas diep in de blessuretijd.

Aartsrivaal NAC Breda - dat met 2-0 won van hekkensluiter TOP Oss - heeft door de remise in Den Haag nog een kans om de periodetitel af te snoepen. NAC moet volgende week winnen van ADO en hopen op een misstap van Willem II tegen Helmond Sport.

Blessuretijd

Het bronzen schild stond al klaar voor Willem II in de coulissen van het stadion in Den Haag, maar dat inspireerde aanvankelijk vooral de thuisclub. Na een half uur kwam ADO Den Haag verdiend op voorsprong, toen Amir Absalem een harde voorzet vanaf rechts in het doel gleed.

De spelers van ADO Den Haag vieren de openingstreffer tegen koploper Willem II.

Na rust drong Willem II aan en zag het onder meer een uithaal van Tommy St. Jago op de lat uiteenspatten. Met kunst en vliegwerk leek ADO de zege veilig te stellen, tot Jeredy Hilterman in de vijfde minuut van de toegevoegde tijd alsnog de 1-1 in het doel kopte.

In de hectische slotseconden greep doelpuntenmaker Absalem ook nog aan de noodrem en dat kostte hem zijn tweede gele kaart.

NAC speelde tegen hekkensluiter TOP Oss, dat massaal verdedigde, een zouteloze eerste helft. Na rust brak de Noorse spits Sigurd Haugen alsnog de ban voor NAC. Aimé Omgba tekende vlak voor tijd ook nog voor 2-0.

Spektakel in Doetinchem

Hoe anders was het in Doetinchem, waar De Graafschap en SC Cambuur er een waar kansenfestival van maakten.

Vanaf de eerste minuut was het bal op de Vijverberg en dat werd geïllustreerd na een klein kwartier, toen de thuisclub via Devin Haen en Basar Önal twee keer op rij de paal van Cambuur teisterden, maar de Leeuwarders in de tegenaanval toesloegen via Michael Breij.

Cambuur-coach Henk de Jong werd na de zege op De Graafschap toegejuicht door de fans van beide clubs.

Vijf minuten later trok Önal de stand gelijk met een knappe schuiver in de verre hoek, maar na rust liep de ploeg van trainer Henk de Jong - die van 2017 tot medio 2019 hoofdtrainer was in Doetinchem - toch uit naar 3-1 dankzij Marco Tol en Roberts Uldrikis.

De 3-2 van Donny Warmerdam kwam te laat om de ploeg van De Jong nog in verlegenheid te brengen.

Duel Roda JC gestaakt

De strijd om de eerste twee plekken in de reguliere competitie is na vanavond weer wat spannender geworden. Roda JC, winnaar van de eerste periode, verkleinde de achterstand op Willem II naar vier punten dankzij een moeizame 2-1 zege op Jong PSV.

De harde kern van de Limburgers greep de wedstrijd aan om hun ongenoegen te uiten over het meedoen van beloftenteams aan de eerste divisie, maar zag Jong PSV brutaal op voorsprong komen via Jason van Duiven.

Dat viel niet goed bij de harde kern van de Limburgers, die massaal vuurwerk op het veld gooide en zo de arbitrage tot een korte onderbreking van de wedstrijd noopten.

Het duel tussen Roda JC en Jong PSV wordt bij een 0-1 stand tijdelijk gestaakt na een vuurwerkprotest van de Roda-fans.

Na de onderbreking overtuigden de Limburgers nog altijd niet, maar dankzij Maximilan Schmid en Enrique Peña-Zauner bleven de drie punten wel in Kerkrade. Roda JC blijft zo de naaste achtervolger van Willem II op vier punten van de koploper.

Emmen geeft zege uit handen

Ook FC Emmen leek op vier punten van de koploper te komen, maar verspeelde diep in de slotfase tegen FC Eindhoven alsnog een zeker lijkende 1-2 zege. In de 88ste en de 93ste minuut draaide de thuisclub de wedstrijd nog helemaal om en won met 3-2.

De winnende treffer kwam van de voet van Azerbeidzjaans international Ozan Kökçü, broer van oud-Feyenoorder Orkun Kökçü. Het was bovendien al zijn tweede van de avond. Zijn laatste treffer was al 21 duels geleden.

Özan Kökçü (links) viert zijn winnende treffer in blessuretijd tegen FC Emmen.

FC Groningen, dat een dramatische start kende in de eerste divisie, zette de recente opmars voort. Tegen Telstar (2-0) boekte de ploeg van trainer Dick Lukkien al de vierde zege op rij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl