Sjinkie Knegt (r) en bondscoach Niels Kerstholt (l)
NOS Schaatsen

Knegt ingevlogen als vervanger Van 't Wout voor wereldbeker in Seoul

Shorttracker Sjinkie Knegt kan zich toch gaan voorbereiden op wereldbekerwedstrijden. De 34-jarige Nederlander had zich niet geplaatst voor de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen, maar is nu door de KNSB aangewezen als vervanger van de geblesseerde Melle van 't Wout.

De Nederlandse shorttrackers bevinden zich momenteel in het Chinese Peking (9-10 december) voor het eerste van twee weekenden wereldbekerschaatsen in Azië. Volgend weekend gaan de shorttrackers de baan op in het Zuid-Koreaanse Seoul (15-17 december).

Knegt is opgeroepen voor de races in Zuid-Korea, waar hij direct heen zal vliegen vanuit Nederland om te acclimatiseren, meldt de schaatsbond.

In Seoul zal Knegt zich voegen bij het Nederlandse team dat verder bestaat uit Jens van 't Wout, Friso Emons, Teun Boer, Itzhak de Laat en Kay Huisman. Bij de vrouwen rijden Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Michelle Velzeboer, Yara van Kerkhof en Diede van Oorschot.

Meevaller Knegt

Dat Knegt wordt ingevlogen, is een meevaller voor de meervoudig Europees en wereldkampioen. De winnaar van olympisch zilver (Pyeongchang, 2018) en brons (Sotsji, 2014) plaatste zich voor het eerst in zijn carrière niet voor het eerste wereldbekerweekend, dit jaar in het Canadese Montreal.

Bij de NK in Leeuwarden en de Dutch Open waren zijn tijden te matig, waarna Knegt zei dat hij "niet bij de pakken neer ging zitten". Hopend in trainingen snel meer duurvermogen te vinden op het ijs.

Eind november werd duidelijk dat bondscoach Niels Kerstholt Knegt ook niet ging meenemen naar Azië voor de wereldbekerwedstrijden in Peking en Seoul. Maar nu krijgt Knegt toch nog een kans om in Zuid-Korea aan zijn vorm te slijpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl