Sjinkie Knegt
NOS Schaatsen

Knegt opnieuw gepasseerd voor wereldbekers, gouden trio keert terug naar Peking

Sjinkie Knegt is ook voor de wereldbekerwedstrijden in Peking en Seoul niet opgenomen in de Nederlandse shorttrackselectie. Knegt werd ook voor de eerste internationale wedstrijden van het seizoen gepasseerd, om sportieve redenen.

Xandra Velzeboer, Selma Poutsma en Yara van Kerkhof maken wel deel uit van de Nederlandse shorttrackploeg voor de komende wereldbekerwedstrijden. Zij keren daardoor volgende maand terug op de baan waar ze op de Olympische Winterspelen van 2022 een gouden medaille veroverden op de aflossing.

Suzanne Schulting, die ook deel uitmaakte van de gouden ploeg, is er niet bij. De drievoudig olympisch kampioen laste afgelopen zomer een pauze in. Ze was op de weg terug, maar liep begin deze maand een flinke snijwond aan haar rug op. Schulting hoopt tijdens de EK in het Poolse Gdansk (12-14 januari) haar rentree te maken.

De shorttrackers komen van 8 tot en met 10 december in actie in Peking (China). Een week later, van 15 tot en met 17 december, is de ploeg in Seoul (Zuid-Korea).

In totaal reizen er elf Nederlandse rijders af naar Azië. Bij de vrouwen zijn dat naast de 'gouden' Velzeboer, Poutsma en Van Kerkhof ook Michelle Velzeboer en Diede van Oorschot. De mannenploeg wordt gevormd door Jens en Melle van 't Wout, Friso Emons, Teun Boer, Itzhak de Laat en Kay Huisman.

Inhoud

Knegt ontbrak aan het begin van dit seizoen ook bij de eerste wereldbekerwedstrijden in het Canadese Montreal. Het was de eerste keer dat de viervoudig wereldkampioen om sportieve redenen werd gepasseerd.

De 34-jarige Knegt toonde zich begin oktober strijdbaar. Hij zei dat hij op het ijs nog aan zijn duurvermogen moest werken en dat er nog genoeg kansen zouden komen.

Bondscoach Niels Kerstholt was het daarmee eens. "Sjinkie moet meer inhoud krijgen. Hij moet doorgaan zoals de afgelopen weken en dat vervolgens de komende maanden volhouden. Dan kan hij er in het tweede deel van het seizoen weer staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl