NOS Nieuws

Wekdienst 6/12: Onderzoeksrapport aanvaring Terschelling • Nieuwe Tweede Kamer

Goedemorgen! De Onderzoeksraad voor Veiligheid presenteert het onderzoeksrapport naar de aanvaring tussen een watertaxi en snelboot bij Terschelling. En de nieuwe Tweede Kamer treedt vandaag aan.

Eerst het weer: In het noordoosten begint de dag bewolkt en met regen. Later is het nagenoeg droog en op steeds meer plaatsen is er ruimte voor de zon. Het wordt zo'n 2 tot en met 8 graden vandaag.

Weer 6 december 2023

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je verwachten?

  • De nieuwe Tweede Kamer treedt aan. Eerst wordt Roelien Kamminga (VVD) beëdigd als tijdelijk voorzitter, daarna de overige leden. Verder spreekt verkenner Ronald Plasterk onder meer met partijleiders Omtzigt (NSC) en Yesilgöz (VVD).
  • De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) presenteert het onderzoeksrapport naar de aanvaring tussen een watertaxi en een snelboot bij Terschelling in oktober vorig jaar.
  • De Britse oud-premier Johnson verschijnt vandaag en morgen voor een parlementaire onderzoekscommissie over het beleid van de regering tijdens de coronacrisis.
  • In de eredivisie wordt het restant uitgespeeld van twee wedstrijden: AZ-NEC werd in de 90e minuut gestaakt, nadat NEC-spits Bas Dost in elkaar was gezakt. En RKC-Ajax werd vlak voor tijd afgebroken, nadat RKC-keeper Etienne Vaessen hoofdletsel had opgelopen.
  • En Tes Schouten komt in actie op de EK kortebaanzwemmen, vanaf 17.00 uur live te zien via NOS.nl en in de NOS-app.

Wat heb je gemist?

Er komen steeds meer gedetailleerde verhalen naar buiten over heftig seksueel misbruik op het aangevallen muziekfestival in Israël op 7 oktober. De BBC heeft beelden gezien van een vrouw die aan de politie in Israël details vertelt over een extreem gewelddadige verkrachting door meerdere Hamas-leden.

Let op, het artikel bevat beschrijvingen van seksueel geweld.

Spitse juicht met KNVB-directeur topvoetbal De Jong: 'Yes, Nigel!'

Fijne woensdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl