Denzel Dumfries valt geblesseerd uit bij Inter
NOS Voetbal

De Vrij en Dumfries vallen geblesseerd uit bij Inter, dat topper wint van Napoli

Voor Stefan de Vrij en Denzel Dumfries is de topper van Internazionale (de nummer twee in de Serie A) tegen Napoli (de nummer vier) geëindigd in een domper. De Nederlanders zagen hun ploeg wel winnen bij de landskampioen (0-3) en de koppositie weer overnemen van Juventus, maar vielen zelf uit met een blessure.

In Napels ging men er eens goed voor zitten. De huidige kampioen nam het thuis op tegen de mogelijke nieuwe kampioen van Italië. Met een laser- en lichtshow werd het publiek warmgemaakt voor een echte topper in de Serie A.

In die topper verschenen Dumfries en De Vrij aan de aftrap bij Inter, dat graag de koppositie van Juventus wilde overnemen. De derde Nederlander, Davy Klaassen, moest vanaf de bank toekijken.

De wedstrijd van De Vrij zat er vrij snel op. De verdediger, die weer een vaste waarde is bij de Italianen en onlangs ook in Oranje indruk maakte, ging na iets meer dan een kwartier op de grond zitten. Even daarvoor had de 31-jarige Nederlander zich verstapt in een sprintduel.

Na een check van de clubarts stond De Vrij op en sprak hij met meerdere medespelers. Tegen hen moest hij zeggen dat hij niet verder kon.

De Vrij is gaan zitten in de topper tegen Napoli, hij kan niet verder

Zonder De Vrij had Inter het lastig met Napoli. Matteo Politano besloot eens keihard uit te halen en vond de lat en iets daarvoor was de Noord-Macedoniër Eljif Elmas ook al dichtbij een treffer met een afstandsschot, maar toen tikte Inter-doelman Yann Sommer de bal uit de kruising.

Inter scoort wel

Het was Inter dat voordeed hoe je met zulke pogingen om moet gaan. Een minuut voor de theepauze besloot Hakan Calhanoglu vanaf een meter of 25 een echte kanonskogel af te vuren op het doel van Alex Meret. De doelman kon nog wel de hoek in duiken, maar voor hij het wist lag de bal al in de linkeronderhoek.

De 0-2 volgde ook, maar pas in het tweede bedrijf. Lautaro Martinez kreeg de bal aan de zijlijn in zijn voeten en zag Nicolò Barella het strafschopgebied in stormen. De Argentijn gaf de Italiaan de bal en de middenvelder wist daar wel raad mee. Na twee subtiele voetbewegingen scoorde hij de 0-2.

Nicolò Barella maakt de 0-2 voor Inter

Het werd ook nog 0-3, via Marcus Thuram, maar dat feestje kon Dumfries niet meer meevieren met zijn ploeg. Een kwartier voor tijd moest ook hij naar de kant. De Rotterdammer trok een moeilijk gezicht en greep naar zijn hamstring.

Koppositie

Maar ook zonder de Nederlanders kon de uitploeg de wedstrijd zonder veel moeite uitspelen. De Milanezen konden zo de huidig landskampioen alweer de vierde thuisnederlaag van het seizoen toedienen.

De stand in Italië na 14 speelrondes

Voor de ploeg van Simone Inzaghi betekende de winst weer de koppositie in de Serie A. Toch een pleister op de wonden voor De Vrij en Dumfries vanavond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl