Federico Gatti

Juve grijpt ver in blessuretijd winst bij Monza en is even koploper

Een kleine week na het 1-1 gelijkspel in de topper tussen Juventus en Internazionale heeft de club uit Turijn in ieder geval voor even de koppositie overgenomen van de club uit Milaan. De Oude Dame boekte door een goal ver in blessuretijd een nipte zege op Monza: 1-2.

Inter kan de koppositie zondagavond weer heroveren bij een overwinning op bezoek bij regerend kampioen Napoli.

Stand Serie A

Vorig seizoen was Monza in zijn eerste seizoen in de Serie A twee keer te sterk voor Juventus, zonder een doelpunt te incasseren. Nu viel de eerste tegengoal snel, al bood doelman Monza-keeper Michele Di Gregorio nog dapper weerwerk.

Na een overtreding van Georgios Kyriakopoulos op Andrea Cambiaso kreeg Juve in de 11de minuut een strafschop. Di Gregorio stopte de matig genomen penalty van Dusan Vlahovic en maakte er met een katachtige reflex op de rebound knap een corner van. Uit die hoekschop scoorde Juventus alsnog via een kopbal van Adrien Rabiot.

Dat leek lang de winnende goal, maar in een knotsgekke slotfase wapperde een voorzet van Valentin Carboni zowaar binnen voor de 1-1. Juventus zette daarop nog één keer aan en stal via de houterige verdediger Federico Gatti alsnog de volle buit.