Dusan Vlahovic bracht Juventus op voorsprong in de topper tegen Internazionale.
NOS Voetbal

Dumfries en De Vrij slaan met Inter aanval Juventus af in teleurstellende topper

Internazionale heeft voor de derde keer dit seizoen punten verloren in de Serie A. In een teleurstellende topper in Turijn tegen nummer twee Juventus kwam de koploper niet verder dan 1-1.

Inter behoudt zo een voorsprong van twee punten op Juventus.

Rode vlekken

De Derby d'Italia stond in het teken van de jaarlijkse campagne tegen huiselijk geweld en dus kwamen de spelers met rode vlekken (symbool voor de wond die het gevolg kan zijn van huiselijk geweld) op de wangen het veld op.

In de boeiende eerste helft had Inter het betere van het spel, maar Juventus scoorde via een bekeken schot van Dusan Vlahovic.

Voor de Servische spits was het zijn eerste treffer in ruim twee maanden. Inter was niet onder de indruk en repareerde via Lautaro Martínez al binnen vijf minuten de schade (1-1).

Stefan de Vrij en doelpuntenmaker Lautaro Martínez groeten het meegereisde publiek in Turijn.

In de tweede helft leek het Inter van basisspelers Denzel Dumfries en Stefan de Vrij wel content met een punt. Omdat Juventus niet beter kon, bloedde het duel langzaam dood.

Alleen de entree van de Colombiaan Juan Cuadrado, wiens overgang van Juventus naar Milaan deze zomer niet in dank werd afgenomen, schudde het stadion nog even wakker. Op het veld gebeurde er echter niet veel meer.

De stand in de Serie A.

Nummer drie AC Milan boekte zaterdag een moeizame 1-0 zege op Fiorentina, in een wedstrijd die de geschiedenis inging vanwege het debuut van de 15-jarige Francesco Camarda.

Kampioen Napoli was met 2-1 te sterk voor Atalanta Bergamo en is vierde in de Serie A. Volgende week reist Napoli af naar Milaan voor de volgende topper van Inter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl