Feest bij Girona na de 2-1 tegen Valencia
NOS VoetbalAangepast

Girona en Madrid blijven winnen, Barça en Atléti bepalen zondag wie in het spoor blijft

Girona mocht zich weer voor eventjes de enige koploper van La Liga noemen, maar zaterdagavond nestelde Real Madrid zich weer naast de ploeg van Oranje-international Daley Blind. Het team van Blind won in eigen huis met 2-1 van Valencia, Real was met 2-0 te sterk voor nummer negentien Granada.

Atlético Madrid en FC Barcelona volgen allebei op zeven punten van de twee koplopers. Beide ploegen treffen elkaar zondagavond in Catalonië om te bepalen wie in het spoor van Real en Girona blijft.

Lang gebeurde er weinig in Estadi Montilivi, waar thuisploeg Girona de bovenliggende partij was. Tien minuten na rust kreeg de ploeg een geweldige kans via een hard schot van Aleix Garciá, maar Valencia-keeper Giorgi Mamardasjvili dook de bal uit zijn doel.

Stand La Liga

Een minuut later was het aan de andere kant wel raak toen Valencia bij zijn eerste kans direct toesloeg. Het had daarbij wel de hulp nodig van de schutterende David Lopez, die een terugspeelbal verkeerd inschatte en Hugo Duro alleen op keeper Paulo Gazzaniga af zag gaan.

De Spaanse spits rondde het daarna fraai af met een stiftje over de de Argentijnse sluitpost heen.

Girona drukt door

Girona bleef onverstoord doorgaan en werd in de slotfase van de wedstrijd beloond voor het harde werk. Eerst was het Cristhian Stuani die op aangeven van invaller Yan Couto de gelijkmaker van dichtbij binnenwerkte. Een paar minuten later zorgden Couto en Stuani ook voor de 2-1.

Een voorzet van de vleugelverdediger leek door Stuani binnengetikt te worden, maar Cristhian Mosquera werkte de bal onder druk van de Uruguayaanse spits ongelukkig in het eigen doel.

De wedstrijd leek daarna beslist te worden door oud-PSV'er Sávio, die de bal na een vlotte aanval knap in de bovenhoek krulde, maar die treffer werd wegens buitenspel afgekeurd door de VAR. Nummer tien Valencia mocht daardoor nog even dromen van een puntje, maar Girona liet de bezoekende ploeg amper meer toe op de eigen helft.

Madrid soepel langs Granada

Real Madrid hoefde zich niet erg in te spannen om zich van laagvlieger Granada te ontdoen. In een koud Bernabeu werkten de Madrilenen een wedstrijd af die niet lang in het geheugen van de eigen supporters zal voortleven.

Real Madrid viert een goal tegen Granada

Brahim Diaz opende na 26 minuten op aangeven van Toni Kroos de score en Rodrygo bepaalde al in de 57ste de eindstand op 2-0. Granada was niet bij machte om iets van de wedstrijd te maken, getuige de nul doelpogingen die de ploeg ondernam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl