Alex Moreno heeft Aston Villa op 2-1 gezet

Aston Villa helpt zichzelf en AZ een handje met thuiszege op Legia Warschau

Aston Villa heeft zichzelf maar ook AZ een goede dienst bewezen in Conference League-groep E. Door de 2-1 thuiszege op Legia Warschau pakte het de leiding en houden ook de Alkmaarders nog zicht op Europees overwinteren. AZ moet dan wel over twee weken zien te winnen bij de Polen.

Legia ging brutaal van start tegen de nummer vier van de Premier League, maar toen na drie minuten de bal voor het eerst op Poolse helft kwam, was het meteen raak voor de thuisploeg. Youri Tielemans veroverde de bal en stuurde meteen Moussa Diaby de diepte in. De Fransman vond met een beheerst schot de verre hoek: 1-0.

Ernest Muci

Aston Villa, dat in de Premier League al z'n zes thuiswedstrijden tot nu toe in winst had omgezet, dacht al snel de wedstrijd ontspannen uit te kunnen tikken, maar Boubacar Kamara nam er wel heel erg z'n gemak van. Hij speelde uitverdedigend de bal pardoes in de voeten van Ernest Muci, die met een fraaie krul doelman Robin Olsen verschalkte: 1-1.

Meer actie

De rommelige eerste helft, waarin met name de thuisploeg er regelmatig een potje van maakte, leverde verder geen grote doelkansen op. Hoe anders was de beginfase van het tweede bedrijf. Gil Dias kopte de bal op de Engelse lat, terwijl de Poolse doelman Kacper Tobiasz op knappe wijze een tweede treffer van Diaby voorkwam.

Alex Moreno maakt op prachtige wijze 2-1

Het was de voorbode van een tweede helft met meer actie. En na een klein uur ook de 2-1 voor Aston Villa. Een indraaiende vrije trap van Douglas Luiz werd door Alex Moreno in één keer achter Tobiasz gevolleyd.

Dat was voor 'The Villans' nog niet helemaal wat ze wensten. Na de 3-2 nederlaag in Polen moest thuis met twee doelpunten verschil gewonnen worden om zeker te zijn van groepswinst en de tussenronde in februari te ontlopen. Die beslissende treffer leek er kort voor tijd te komen, maar de lob van Leon Bailey na een verre uittrap van Olsen werd door het houtwerk uit het doel gehouden.