Dirk Marcellis
NOS Sport

Topdarters krijgen tijdens WK mentale hulp van oud-voetballer Marcellis

  • Pepijn Schoemans

  • Pepijn Schoemans

Nederlandse topdarters krijgen bij het komende WK ondersteuning van voormalig topvoetballer Dirk Marcellis. De oud-speler van PSV en het Nederlands elftal gaat ze voorzien van mentale begeleiding.

Het nieuws werd bekendgemaakt op een persbijeenkomst in de Maaspoort in Den Bosch, waar de beste darters van Nederland bijeenkwamen richting het WK. Begin volgend jaar wordt hier ook de Dutch Darts Masters gespeeld. Alleen Danny Noppert, die zijn tweede kind krijgt, was afwezig.

Oud-voetballer Marcellis helpt topdarters: 'Maar ben er zelf niet zo goed in'

Tijdens zijn voetbalcarrière kreeg Marcellis zelf hulp op mentaal vlak. Nadat hij zijn schoenen aan de wilgen had gehangen, wilde hij hetzelfde doen voor andere sporters. Zo begeleidt hij ook Nederlandse turners in aanloop naar de Olympische Spelen.

Of hij al veel met darten had? "Buiten fan zijn en alles kijken, ben ik er niet zo goed in", lacht hij.

Dirk Marcellis

Marcellis weet wel hoe hij kan helpen. "Het is altijd heel persoonlijk. Er zijn veel variabelen bij spelers. Ik help ze waar hun behoefte ligt, waarop ze zich willen ontwikkelen en groeien."

WK voor de deur

De Toto Darts Kings is een dartteam van drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen, vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode, Noppert, Vincent van der Voort en het opkomende talent Gian van Veen.

De spelers krijgen tijdens het WK in Londen beschikking over een eigen huis, waar onder meer een kok en trainingsfaciliteiten beschikbaar zijn. Ook krijgen ze mentale ondersteuning en worden ze heen en weer gereden naar de wedstrijdzaal met een eigen taxi.

Het WK darts begint op 15 december in 'Ally Pally', het Alexandra Palace in London. In totaal komen er twaalf Nederlanders in actie bij de hoogmis van het dartseizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl