Ronaldo biecht in sportieve bui schwalbe op en levert daarmee penalty in

Schuldbewuste Ronaldo biecht schwalbe op bij scheidsrechter

Cristiano Ronaldo heeft gisteren in de Aziatische Champions League in een sportieve bui een schwalbe opgebiecht. De Portugese aanvaller van het Saudische Al-Nassr wilde de videoscheidsrechter voor zijn en maakte bij een duikeling direct duidelijk niet door de verdediger van het Iraanse Persepolis te zijn geraakt.

De tuimeling van Ronaldo gebeurde al in de tweede minuut van het duel tussen Al-Nassr en Persepolis, bij de stand 0-0. De Chinese scheidsrechter Ma Ning dacht dat de valpartij van Ronaldo werd veroorzaakt door een overtreding en gaf een strafschop.

Spijt van fopduik

Ronaldo had direct spijt van zijn fopduik. Na protesten van Persepolis meldde de Portugees zich snel bij de arbiter om toe te geven dat er geen sprake was van een overtreding.

De scheidsrechter besloot daarop - ook na raadpleging van de VAR - geen strafschop toe kennen.

Cristiano Ronaldo

In de zeventiende minuut van de wedstrijd kreeg Al-Nassr-verdediger Ali Lajami een rode kaart, maar ook met een man meer scoorde Persepolis niet. Het bleef 0-0.

De club van Ronaldo staat met dertien punten uit vijf duels eerste in Groep E van de Aziatische Champions League.