NOS Sport

James lijdt in Philadelphia grootste nederlaag in NBA-carrière met Lakers

Basketballer LeBron James heeft vannacht bij Philadelphia 76ers de grootste nederlaag in zijn 21-jarige NBA-carrière moeten incasseren. De superster verloor met Los Angeles Lakers met 138-94, een verschil van liefst 44 punten.

Vorige week kwam hij positiever in het nieuws toen de topscorer aller tijden als eerste speler ooit de grens van 39.000 punten in de NBA passeerde.

Eerder in zijn loopbaan ging de inmiddels 38-jarige James al een keer met 36 punten onderuit in de finale van de NBA tegen San Antonio Spurs. Dat was in 2013, toen hij nog bij Miami speelde. En vier jaar geleden leed hij met de Lakers een competitienederlaag tegen Indiana Pacers met 42 punten verschil.

Het was de achtste nederlaag in achttien duels dit seizoen voor Los Angeles. "Wat er moet gebeuren om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt?", vroeg James zichzelf na afloop hardop af. Om vervolgens een kort maar krachtig antwoord te geven: "Veel!"

Geen enkele rebound

Bij de rust stonden de Lakers met 68-53 achter, maar in het vierde kwart (40-14) liep Philadelphia steeds verder weg. Bij de Sixers waren Joel Embiid (30 punten, 11 rebounds en 11 assists) en Tyrese Maxey (31 punten, 8 assists en 5 rake driepunters) de aanvallende uitblinkers. Als team schoot Philadelphia 22 driepunters raak, de Lakers maar 7.

Het was opvallend dat viervoudig NBA-kampioen James, die wel 18 punten liet aantekenen, geen enkele rebound pakte. Normaal heeft hij er 8 gemiddeld per wedstrijd.

Overigens was het niet alleen maar kommer en kwel voor James. Hij speelde tegen Philadelphia 30 minuten mee en eigende zich daarmee nog maar weer een NBA-record toe. James is met 66.391 minuten achter zijn naam nu de NBA-basketballer met de meeste speeltijd achter zijn naam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl