NOS SportAangepast

Superieure Sinner bezorgt Italië tweede Davis Cup na winst op Australië

Superieure Sinner bezorgt Italië tweede Davis Cup na winst op Australië

De Italiaanse tennissers hebben voor de tweede keer de Davis Cup veroverd. In de finale in Málaga won Italië met 2-0 van 28-voudig winnaar Australië, dat vorig jaar verliezend finalist was tegen Canada.

In 1976 bezorgden Adriano Panatta, Corrado Barazzutti, Paolo Bertolucci en Antonio Zugarelli Italië de Davis Cup door in Chili van Chili te winnen. 47 jaar en vier verloren finales later traden Jannik Sinner, Lorenzo Musetti, Matteo Arnaldi, Lorenzo Sonego en Simone Bolelli in hun voetsporen.

Paolo Bertolucci, Antonio Zugarelli en Corrado Barazzutti (vlnr)

Arnaldi opende het bal met een zwaarbevochten zege op Alexei Popyrin, daarna was het Sinner die het karwei mocht afmaken.

De 22-jarige Sinner, die Italië hiervoor hoogstpersoonlijk langs Oranje en het Servië van Novak Djokovic had geloodst, nam het op tegen Alex De Minaur, die hij vijf keer op rij had verslagen.

De Minaur, de nummer twaalf van de wereld, won de eerste vijf punten en vocht daarna voor wat hij waard was. Hij kon echter geen echte vuist maken tegen Sinner, die vorige week nog de finale van ATP Finals verloor van Djokovic en zich de nummer vier van de wereld mag noemen.

De Italiaan sloeg 35 winners tegenover 17 van De Minaur, en denderde in 1 uur en 22 minuten naar 6-3, 6-0.

Arnaldi zet Italië op voorsprong

Eerder op de dag had Arnaldi de Italianen in een zetel gebracht door de eerste partij te winnen. De nummer 44 van de wereld knokte zich naar een 7-5, 2-6, 6-4 zege op Alexei Popyrin (ATP-40).

Matteo Arnaldi

Bij 5-4 in de eerste set waren drie setpoints niet aan Arnaldi besteed. Hij werkte daarna twee breakpoints weg en benutte op 6-5 zijn vierde setpoint wel. Na een dramatische tweede set herpakte Arnaldi zich in de derde, al moest hij acht breakpoints wegpoetsen.

Popyrin won zijn servicegames een stuk makkelijker, tot hij op 4-5 werd gebroken door de Italiaanse terriër, die donderdag in de kwartfinale tegen Nederland nog van Botic van de Zandschulp verloor.

Sportexplainer: lege tribunes en boze tennissers, wat is er met de Davis Cup?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl