Heracles leeft op en maakt met duidelijke cijfers eind aan sterke reeks Almere

Bekijk de samenvatting van Almere City - Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft na vier nederlagen en een gelijkspel weer eens gewonnen in de eredivisie.

In een ontmoeting tussen twee gepromoveerde ploegen gaf Heracles een lesje in efficiëntie aan Almere City (0-5), dat al sinds september niet meer had verloren. Mohamed Sankoh (drie keer) en Abdenego Nankishi (twee keer) scoorden.

"Een wake-upcall", noemde trainer John Lammers het gesprek met boze supporters na de vorige wedstrijd in de eredivisie. Tegen Fortuna ging Heracles er twee weken geleden kansloos af (4-1). De laatste zege van de ploeg van Lammers dateerde van 1 oktober.

Tijdens de interlandperiode had Lammers de tijd om aan nieuwe plannen te werken en zijn ploeg wakker te schudden. Het positivisme waarmee Heracles aan het seizoen begon (zes punten uit drie wedstrijden) moest terug. En daar slaagden de Almeloërs in op bezoek bij die andere promovendus.

Rustig afwachten

Almere City, dat juist slecht aan het seizoen begon maar vervolgens opveerde, werkte eraan mee. De ploeg van trainer Alex Pastoor had op eigen veld veel de bal, misschien wel te veel. Van het reactievoetbal dat Almere goede resultaten opleverde tegen onder meer Ajax (2-2) kwam het niet tegen Heracles, dat na een vroege 0-1 rustig afwachtte.

Sankoh had namelijk al na iets meer dan drie minuten voor de openingstreffer gezorgd. Hij stond op de juiste plek om een slecht verwerkte hoekschop binnen te tikken.

Sankoh op schot tegen Almere City: 'Heerlijk als spits om er drie te maken'

Vervolgens sloegen de bezoekers in de omschakeling genadeloos toe. Na zeventig minuten was het, na een foutje op het Almeerse middenveld, opnieuw Sankoh met de 0-2. Invaller Nankishi evenaarde de productie van de spits met twee treffers. Eerst uit een rebound na een redding van doelman Nordin Bakker op de inzet van Sankoh, even later met een schot van afstand.

Sankoh besliste de onderlinge strijd vervolgens in zijn voordeel door oog in oog met keeper Bakker de 0-5 in de hoek te schuiven.