Jeremie Frimpong scoort de 2-0 tegen Werder Bremen

Frimpong helpt Leverkusen met goal weer aan koppositie, Malen scoort voor Dortmund

Jeremie Frimpong heeft met een doelpunt bijgedragen aan de 3-0 zege van zijn ploeg Bayer Leverkusen op bezoek bij Werder Bremen. De Oranje-international maakte vlak voor rust het tweede doelpunt.

Door de overwinning van Leverkusen blijft het stuivertje wisselen wat betreft de koppositie in de Bundesliga. De ploeg van trainer Xabi Alonso heeft de leiding weer overgenomen van Bayern München, dat vrijdagavond nipt met 1-0 won van het laaggeplaatste 1. FC Köln.

Frimpong stond in de 42ste minuut volledig vrij in het strafschopgebied en had alle tijd om zijn vierde treffer van het seizoen binnen te schieten. Dat deed de 22-jarige wingback op fraaie wijze. Na een lichte stuit knalde hij de bal in de bovenhoek, onhoudbaar voor de doelman.

Leverkusen was vroeg in de eerste helft al op een 1-0 voorsprong gekomen door een eigen goal van Bremen-middenvelder Olivier Deman. De Belg hield er geen rekening mee dat een voorzet door geen enkele aanvaller van Leverkusen zou worden aangeraakt en zag de bal via zijn been achter de doellijn eindigen.

Alejandro Grimaldo was in de tweede helft goed voor de 3-0 voor Leverkusen.

Leipzig verliest

Het RB Leipzig van Xavi Simons leed op bezoek bij VfL Wolfsburg een 2-1 nederlaag. Leipzig zakt daardoor naar de vijfde plaats en wordt gepasseerd door Borussia Dortmund, dat wel drie punten bijschreef.

Wolfsburg kwam in de negende minuut op voorsprong door een kopbal van Jonas Wind. Daarbij zag Leipzig-doelman Janis Blaswich er niet goed uit.

Blaswich kon de inzet makkelijk vangen, maar hij leek te twijfelen tussen een vangbal of het wegslaan van de poging. De keeper verslikte zich in de keuze en sloeg de bal prompt in eigen doel.

Jonas Wind viert de openingstreffer

Leipzig kwam snel na rust op gelijke hoogte. Op aangeven van Loïs Openda, oud-speler van Vitesse, maakte aanvoerder Yussuf Poulsen er 1-1 van.

Wolfsburg kwam vervolgens weer op voorsprong via Rogério Oliveira da Silva. De linksback kreeg in het strafschopgebied alle ruimte om de bal aan te nemen en schoot hard in de kruising.

Dortmund buigt het om

Borussia Dortmund had tegen Borussia Mönchengladbach een kwartier nodig om een 2-0 achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong. De doelpunten vielen allemaal in een zeer levendige eerste helft.

De comeback begon met een fraaie dropkick van Marcel Sabitzer, die zo na een rappe counter de aansluitingstreffer maakte. Twee minuten later was het alweer gelijk. Spits Niclas Füllkrug wipte de bal net buiten bereik van de keeper in het doel.

Dortmund zocht met een uitstekend gevoel de kleedkamer op nadat Jamie Bynoe-Gittens, een 19-jarige Engelsman met wortels in Barbados, de 3-2 op het bord had gezet.

Malen scoort

Oranje-international Donyell Malen mocht 25 minuten invallen bij Dortmund en gaf in de absolute slotfase nog wat extra glans aan de overwinning.

• Reuters
    Donyell Malen kan in een leeg doel binnenschieten
  • Reuters
    Donyell Malen viert de 4-2 met zijn teamgenoten

Mönchengladbach kreeg in de 97ste minuut een corner. In een poging om nog op gelijke hoogte te komen, ging ook keeper Moritz Nicolas mee naar voren.

Malen stond in de verdediging, veroverde de bal en kon vervolgens de oversteek maken over het hele veld. Met zijn snelheid liet hij drie tegenstanders, onder wie doelman Nicolas, achter zich. Met een leeg doel voor zich maakte Malen er 4-2 van.