Bayern-spits Kane overtreft topscorer vorig seizoen, Dortmund verder achterop

Met twee treffers in de 4-2 zege op Heidenheim heeft Harry Kane zijn indrukwekkende doelpuntentotaal opgevijzeld naar zeventien. Daarmee heeft de Engelse spits van Bayern München de Bundesliga-topscorer van vorig seizoen nu al overtroffen. Niclas Füllkrug en Christopher Nkunku kwamen vorig jaar in een heel seizoen tot zestien treffers.

Door twee vroege doelpunten van Kane leek Bayern een eenvoudige wedstrijd tegemoet te gaan tegen Heidenheim. De topspits vond knap wat ruimte in de zestien en maakte de pass van Leroy Sané rustig af. Zijn tweede goal maakte hij met het hoofd uit een corner.

Toch knokte Heidenheim zich knap terug in de wedstrijd. Een sporadische aanval werd in de tweede helft afgemaakt door Tim Kleindienst. Na een fout in de opbouw van Dayot Upamecano werd het even later zelfs 2-2 via Jan-Niklas Beste.

Bayern schakelde vervolgens een tandje bij. Raphaël Guerreiro zorgde al snel voor een nieuwe voorsprong. Kane ging vervolgens op zoek naar zijn derde achtereenvolgende hattrick in de Bundesliga.

De stand in de Bundesliga

Het was echter tweede spits Eric Maxim Choupo-Moting die de 4-2 maakte met een krachtige kopbal. Door de zege stijgt Bayern naar de eerste plek. Het Bayer Leverkussen van ex-Bayern speler Xabi Alonso kan morgen wel weer over ze heen klimmen.

Twee strafschoppen voor Stuttgart

Stuttgart blijft derde dankzij een 2-1 zege op nummer vier Borussia Dortmund. Al na tien minuten werd de doorgebroken Deniz Undav neergehaald door Gregor Kobel. De keeper van Dortmund kreeg een gele kaart, maar was even later alweer de held. Hij stopte de zwak ingeschoten penalty van Chris Fuhrich.

Stuttgart was dreigender in het eerste bedrijf en Kobel redde keer op keer knap de pogingen van de thuisploeg. Dortmund had daarentegen nog geen schoten op doel gelost. De eerste echte aanval leverde zomaar de 0-1 op.

Keeper Kobel veroorzaake twee strafschoppen

Een snelle voorzet over de rechterflank belandde voor de voeten van spits Füllkrug, die simpel binnen tikte. De terechte gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Een mooie lange bal creëerde ruimte in de verdediging van Dortmund. Unday maakte het overtuigend af.

Er volgde een spannende tweede helft waarin invaller Donyell Malen en Marco Reus wat meer dreiging bij Dortmund brachten. Het resulteerde in kansen over en weer.

De beslissing viel uit de tweede strafschop voor Stuttgart, opnieuw veroorzaakt door Kobel. Deze keer had de doelman van Dortmund geen antwoord en maakte topscorer Serhou Guirassy zijn vijftiende doelpunt van het seizoen.

Wout Weghorst scoorde namens Hoffenheim in een 1-1 gelijkspel tegen Ausburg. De Oranje-spits heeft er drie gemaakt in zijn laatste vier wedstrijden.