Groenen en Martens met PSG ook onderuit tegen Bayern München

PSG-vrouwen verliezen ook van Bayern München

Paris Saint-Germain, dat vorige week verrassend met 2-0 verloor van de Ajax-vrouwen, heeft ook de tweede wedstrijd in Champions League-groep C niet weten te winnen. De Franse ploeg, met deze keer naast Jackie Groenen ook Lieke Martens in de gelederen, ging in eigen huis met 1-0 onderuit tegen Bayern München

Bayern werd in de beginfase bijna een handje geholpen door Korbin Albert, wier terugkopbal slechts met de grootste moeite door Katarzyna Kiedrzynek voor de doellijn achterhaald kon worden.

De Poolse keepster moest echter passen toen na 21 minuten Glodis Viggosdottir een vrije trap van Klara Buhl voor het Franse doel kopte en Magdalena Eriksson de bal binnen kon lopen: 0-1.

Magdalena Eriksson in het middelpunt van de Bayern-vreugde

In de levendige eerste helft waren aan beide kanten nog wat kansjes waarvan de grootste toch ook voor de Duitse ploeg was. Lea Schuller kreeg haar voet echter niet goed tegen de lage voorzet Jovana Damnjanovic.

Die laatste dacht na een botsing met Élisa De Almeida recht te hebben op een strafschop, maar de Spaanse scheidsrechter Marta Huerta de Aza zag er niets in.

Groenen schiet over

Na rust zette Tabita Chawinga de Duitse doelvrouw Maria Grohs aan het werk en zeilde een schot uit de draai van Groenen rakelings over de lat. Aan de overzijde kon Kiedrzynek bijtijds een hand uitsteken toen de bal na een Bayern-hoekschop via de rug van ploeggenote Grace Geyoro haar kant op kwam.

Lieke Martens aan de bal

PSG drong uiteraard wel aan om in ieder geval nog een punt over te houden aan het duel, maar deed dat met te weinig overleg en overtuiging om de bezoekers, waar Jill Baijings niet van de bank kwam, daadwerkelijk in verlegenheid te brengen.

Bayern München, dat een week geleden een 2-0 voorsprong uit handen gaf tegen AS Roma, heeft nu uit twee duels vier punten verzameld, terwijl PSG op nul blijft staan.