Twente verslaat Ajax in weinig sprankelende topper en blijft foutloos in eredivisie

Twente speelt niet goed, maar wint eredivisietopper van Ajax

Koploper FC Twente heeft zondag de eredivisietopper tegen Ajax met veel moeite gewonnen. Renate Jansen maakte op Sportpark De Toekomst in Amsterdam het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1.

Voorafgaand stond Twente bovenaan met 18 punten, gevolgd door FC Utrecht met 17 punten en Ajax en Fortuna Sittard met 16 punten. Aangezien Twente en Ajax minder duels hebben gespeeld dan de andere hoogvliegers - drie minder dan Utrecht - konden beide ploegen een belangrijke slag slaan in de strijd om het kampioenschap.

FC Twente draaide tot nu toe een perfect seizoen in de eredivisie, alle wedstrijden werden gewonnen door de Tukkers. Ajax had tot vandaag nog maar twee verliespunten in de competitie en won afgelopen week in de Johan Cruijff Arena van PSG in de eerste Champions League-wedstrijd uit de historie. Aan vertrouwen dus geen gebrek bij beide ploegen.

Wankel

De eerste kans voor de wedstrijd was voor Ajacied Tiny Hoekstra, die door kon lopen richting het doel van Twente toen Leonie Vliek een foutje maakte. Hoekstra schoot recht op keepster Daniëlle de Jong. Ook Twente kwam een aantal keer dicht bij een doelpunt, omdat Ajax verdedigend soms enigszins wankel oogde.

Na 21 minuten was het Renate Jansen die FC Twente op voorsprong zette. Een voorzet van Liz Rijsbergen kwam met enig geluk bij Jansen terecht, maar ze rondde zonder twijfels af. Tot de rust ging het redelijk gelijk op. Ashleigh Weerden, die eerder al een paar goede voorzetten gaf, haalde een bal van de Amsterdamse lijn.

Na rust kwam Ajax veel beter voor de dag. Twente had weinig meer te vertellen, ondanks dat Ajax écht grote kansen creëerde.

Richting het einde kwam Twente een aantal keer heel goed weg. Sherida Spitse schoot met nog ruim een kwartier te gaan vanaf buiten de zestien naast.

Ook Nadine Noordam kwam nog dicht bij de gelijkmaker met een afstandsschot op de lat. In de blessuretijd kopt Isa Kardinaal een bal over vanuit een corner, maar de goal wilde maar niet vallen voor de thuisploeg.

Keepster Van Eijk stuntte met Ajax tegen PSG: 'Mijn mooiste duel tot nu toe'