Wieke Kaptein
NOS Voetbal

Kaptein strijdbaar voor nieuwe clash met Ajax: 'Hoop dat we ze gaan opvreten'

"Ik hoop dat we ze gaan opvreten", zegt Twente-middenvelder Wieke Kaptein lachend wanneer haar wordt gevraagd wat het zondagmiddag gaat worden tussen haar FC Twente en Ajax. Twente is de trotse koploper van de eredivisie met achttien punten uit zes wedstrijden, Ajax speelde dit seizoen een keer gelijk en volgt zodoende op twee punten.

Net als vorig jaar lijkt de strijd om het landskampioenschap uit te gaan draaien op een onderonsje tussen de Tukkers en de Amsterdammers. Vanmiddag staan ze voor het eerst dit seizoen in de competitie tegenover elkaar.

"Dit zijn de wedstrijden waarvoor je speelt", vervolgt Kaptein. "Dit zijn de leukste wedstrijden. We hebben er allemaal heel veel zin in en ik denk dat we er klaar voor zijn."

Meer concurrentie

Caitlin Dijkstra, sinds 2021 een van de sterkhouders in Enschede, vindt het wel een beetje jammer dat Twente en Ajax zo ver boven de rest uitsteken. De twee clubs verdelen al sinds 2013 de Nederlandse titel.

Kaptein strijdbaar voor clash met Ajax: 'Ik hoop dat we ze gaan opvreten'

"Het zou mooier zijn voor de competitie als er nog meer clubs bij komen die ook om het kampioenschap mee kunnen spelen", zegt Dijkstra.

"Dat zou mooi zijn voor ons als individu, maar ook voor Twente zelf. Maar ook voor alle andere teams. Het zou mooi zijn als er meer teams mee gaan draaien om het kampioenschap, dat maakt het nog leuker."

Titel en Champions League misgelopen

Voordat de competitie begon, troffen beide ploegen elkaar ook al in de strijd om de Supercup. Twente won die wedstrijd met 5-2, maar dat nam het leed van de misgelopen titel van vorig jaar niet helemaal weg.

In de voorlaatste speelronde wist Ajax toen met 1-0 te winnen van Twente, waardoor het op de laatste speeldag een punt voorsprong had. Die voorsprong werd niet meer weggegeven; de titel was voor Ajax.

Daarnaast plaatste Ajax zich onlangs voor de Champions League, waarin het afgelopen woensdag knap won van Paris Saint-Germain. Twente verloor in de voorronde van BK Häcken. Het zijn harde feiten, maar bij Twente worden die niet gebruikt om te zwelgen in zelfmedelijden of om met een jaloerse blik richting Amsterdam te kijken.

"Frustratie richting Ajax is er niet, maar wel richting onszelf", aldus Kaptein. "We hadden er als team moeten staan in de wedstrijden om plaatsing voor de Champions League. Dat we er niet in zitten hebben we zelf gedaan, dat kunnen we niemand anders verwijten. Nu willen we Ajax pakken..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl