Fenna Kalma scoort voor Wolfsburg

Kalma scoort voor Wolfsburg, Van de Sanden lijdt grote nederlaag met Liverpool

Fenna Kalma heeft er met een treffer voor gezorgd dat Wolfsburg mee blijft spelen om het kampioenschap in de Duitse Bundesliga voor vrouwen. Met haar club Wolfsburg won ze met 2-0 van hekkensluiter Duisburg.

Het doelpunt, dat al na zeven minuten viel, was een prachtig uitgespeelde aanval met de Nederlandse als eindstation. De spits tekende zo voor haar tweede treffer van dit seizoen. Vlak voor rust maakte haar teamgenote Ewa Pajor de tweede goal, dat betekende ook de eindstand.

De Nederlandse inbreng bij Wolfsburg bleef niet beperkt tot Kalma. Lynn Wilms stond ook in de basis en Dominique Janssen speelde als invalster twintig minuten mee.

Wolfsburg gaat na acht wedstrijden aan kop in de Bundesliga. Het Bayern München van Jill Baijings heeft twee punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Van de Sanden onderuit met Liverpool

Liverpool-aanvalster Shanice van de Sanden was zaterdag een plaag voor de Chelsea-verdediging, maar ze wist niet te voorkomen dat Liverpool in Londen met grote cijfers onderuit ging: 5-1.

Van de Sanden juicht na de 1-1

Chelsea pakte in de elfde minuut al een voorsprong, maar binnen twee minuten stond het weer gelijk. Van de Sanden ontsnapte aan buitenspel en was er razendsnel vandoor. Haar voorzet werd uiteindelijk door Chelsea-verdedigster Jessica Carter tot een doelpunt gepromoveerd.

Chelsea-trainster Emma Hayes hield de Nederlandse verdedigster Aniek Nouwen de hele wedstrijd op de bank. De Londense club faalde niet zonder haar en liep uit naar een 5-1 zege.

Van de Sanden en Liverpool staan na zeven wedstrijden op een vijfde plek.