Zware machines helpen bij de reddingsoperatie
NOS Nieuws

Reddingswerk naar bouwvakkers in ingestorte tunnel India verloopt moeizaam

Het reddingswerk naar de veertig bouwvakkers die in het noorden van India vastzitten verloopt moeizaam. Vorige week zondag kwamen zij vast te zitten tijdens de bouw van een nieuwe tunnel.

Maar het reddingswerk kampt met tegenslag. Zo moesten de hulpverleners eerst werken met oud en versleten materiaal, en is een nieuwe machine die gisteren begon met boren kapot. Tijdens het weghalen van stenen en puin werd schade toegebracht aan verschillende onderdelen van de machine, zeggen de Indiase autoriteiten.

Er komt nu een nieuwe machine die het reddingswerk moet hervatten. Die machine gaat waarschijnlijk morgen aan de slag. Er is inmiddels 24 meter geboord, maar er moet waarschijnlijk 60 meter worden geboord om bij de bouwvakkers te komen.

Popcorn via een tunnel

De bouwvakkers zijn volgens de autoriteiten in redelijke gezondheid. Sommigen hebben wel last van koorts en pijn in het lichaam, maar hun conditie zou niet verslechterd zijn. Via een pijp krijgen ze noten, geroosterde kikkererwten, popcorn en medicijnen.

De bouwvakkers kwamen vast te zitten als gevolg van een aardverschuiving. Daardoor stortte een deel van de tunnel van 4,5 kilometer lang in. Er zijn zo'n 200 reddingswerkers ingezet.

De Indiase autoriteiten hebben onder meer contact gezocht met het team dat betrokken was bij de redding van een Thais voetbalteam uit een grot, in 2018. Ook Noorse experts zijn geraadpleegd.

Het incident gebeurde in de deelstaat Uttarakhand, op zo'n 350 kilometer van de hoofdstad New Delhi. Het gebied is belangrijk voor pelgrims vanwege de aanwezigheid van veel hindoetempels. Om de stroom aan pelgrims aan te kunnen, worden er in het gebied veel tunnels en nieuwe wegen gebouwd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl