Hulpdiensten aan het werk bij de ingestorte tunnel
NOS Nieuws

Bouwvakkers vast in ingestorte tunnel India

Reddingswerkers zijn in het noorden van India bezig om een groep van veertig bouwvakkers te redden. De mannen zitten sinds zondagochtend vast nadat een deel van de tunnel waar zij aan werkten was ingestort. Een aantal van hen zou lichtgewond zijn door vallend puin, meldt het Amerikaanse persbureau AP.

Het ongeluk gebeurde rond 05.00 uur 's morgens lokale tijd. Door een aardverschuiving vielen brokken puin naar beneden waardoor de ingang geblokkeerd raakte. Een politiewoordvoerder zegt tegen BBC Hindi dat daardoor ook de zuurstoftoevoer is afgesloten.

De hulpdiensten proberen het puin weg te halen, maar de operatie verloopt moeizaam. Zo is de snelweg in de buurt slecht begaanbaar en is het materieel waar het team mee werkt oud en versleten.

Een krachtige nieuwere boormachine wordt vanuit de hoofdstad New Delhi overgebracht om een gat in het puin boren. "Er wordt een metalen pijp met een diameter van 900 millimeter door het geblokkeerde deel van de tunnel gestoken", zegt een overheidsfunctionaris. De bedoeling is dat de bouwvakkers door die smalle pijp naar buiten kunnen.

Eten en drinken

In de tussentijd wordt met man en macht geprobeerd de bouwvakkers in leven te houden via een speciaal daarvoor aangelegde pijp. "Etenswaren zoals kikkererwten en amandelen gaan door die pijp", zegt een andere overheidsfunctionaris. Ook water en medicijnen worden via de pijp bij de mannen gebracht. Vooralsnog is niemand in de tunnel zwaargewond of in levensgevaar.

Het incident gebeurde in de deelstaat Uttarakhand, op zo'n 350 kilometer van de Indiase hoofdstad New Delhi. Het is een belangrijk gebied voor pelgrims vanwege de vele hindoetempels. In het gebied worden continu nieuwe snelwegen en tunnels gebouwd om de toeristenstroom aan te kunnen. De tunnel waar de bouwvakkers aan bezig waren, is hier onderdeel van.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl