Gerwyn Price
NOS Sport

Drievoudig winnaar Price onderuit, Rock wel naar kwartfinales Grand Slam of Darts

Op de eerste dag van de knockout-fase van de Grand Slam of Darts hebben de Engelse thuisspelers Josh Rock, James Wade en Luke Humphries en de Schot Gary Anderson zich in Wolverhampton een weg naar de kwartfinales gebaand.

Vooral de zege van de laatste sprong in het oog. De oud-wereldkampioen (2015 en 2016) won met 10-6 van Gerwyn Price uit Wales, die zich in 2021 naar de wereldtitel gooide. Met name de laatste legs van de partij waren van een hoog niveau, al zal drievoudig toernooiwinnaar Price met afschuw terugdenken aan de twee missers in zijn eigen leg op dubbel 20, waardoor hij verzuimde na een 8-4 achterstand op 8-7 te komen.

De sterk gooiende Anderson maakte daarna het karwei vakkundig af tegen de nummer vijf van de plaatsingslijst. De Schot treft in de volgende ronde opnieuw een geplaatste speler: de als vierde ingeschaalde Humphries. Die was met 10-7 te sterk voor zijn landgenoot Ryan Searle.

Acht matchdarts

De 22-jarige Rock, regerend wereldkampioen bij de jeugd, was in de openingspartij met 10-5 te sterk voor de Pool Krzysztof Ratajski, waarna James Wade in het Engelse onderonsje afrekende met Chris Dobey: 10-8.

Josh Rock

Wade demarreerde van 6-5 naar 9-5, zag Dobey tot 9-8 terugkruipen en stond vervolgens in zijn eigen leg na negen pijlen al op 41. Daarna verprutste hij de ene matchdart na de andere, wat Dobey de kans bood op gelijke hoogte te komen. Maar ook hij miste drie keer op rij, waarna matchdart nummer acht Wade aan de overwinning hielp: 10-8.

Donderdag komen er ook weer Nederlandse darters in actie. Danny Noppert moet het opnemen tegen de Engelsman Stephen Bunting, terwijl drievoudig winnaar Michael van Gerwen tegenover de Australiër Damon Heta staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl