Van Gool, Keijzer en Noordam maken een seflie op het veld van de Arena
NOS Voetbal

Ajax wil meer na stunt in Champions League: 'Dit mag geen uitschieter zijn'

Dromen deden de speelsters van Ajax van een stunt tegen Paris Saint-Germain. En heel soms, dan komen dromen uit. Zoals vanavond in de eerste groepswedstrijd van de Champions League. Ajax won met 2-0 . "Dit is een onvergetelijke avond", aldus doelpuntenmaakster Tiny Hoekstra.

"Hoe mooi is het om in de Arena te winnen van Paris Saint-Germain? We hebben ervan gedroomd en we hebben het waargemaakt", lachte Hoekstra, die na iets meer dan een half uur de score opende in Amsterdam.

"Het was super dat ik dan mag scoren. Het is het eerste doelpunt voor Ajax in de groepsfase van de Champions League. Dit gaat de geschiedenisboeken in."

Met het doelpunt van de Friezin kregen de Amsterdammers ook het gevoel dat er meer in zat tegen de Franse topclub, waar veel grote sterren spelen. En dat gevoel werd waarheid toen aanvoerster Sherida Spitse vlak voor rust de 2-0 op het bord zette met een strafschop.

Bekijk hier de reacties van Sherida Spitse, Tiny Hoekstra en Suzanne Bakker.

"Het was een tijdje geleden dat ik een penalty heb genomen in zo'n ambiance", zei Spitse. "Dit was wel een hele bijzondere wedstrijd. Ik heb met het Nederlands elftal veel mooie wedstrijden mogen spelen, maar ik heb nog nooit in de Champions League gestaan met mijn club. Dat is heel bijzonder. Hier doe je het echt voor, ik geniet van deze uitdaging."

De aanvoerster speelde een belangrijke rol in de aanloop naar deze wedstrijd. Als 33-jarige routinier moest ze het jonge Ajax op sleeptouw nemen. "Ik heb gezegd dat wij zeker moesten genieten. Maar ook dat PSG ook spanning had, misschien wel meer dan wij. Zij moesten namelijk van ons winnen. Ik ben heel trots op hoe wij hebben gespeeld, we hebben keihard gevochten en goed naar elkaar geluisterd."

'Hier niet tevreden mee zijn'

Weinig kenners hadden vooraf een zege verwacht van Ajax op PSG, maar als het aan Spitse ligt, is dit geen éénmalige uitschieter. "Daar moeten we met zijn allen voor gaan waken. We moeten nu niet tevreden zijn met één overwinning. De bal is rond, er kan nog van alles gebeuren."

Dat vond Hoekstra ook. "Als je PSG verslaat, dan heb je een goed vooruitzicht. Er liggen kansen in deze groep."

Champions League vrouwen: samenvatting Ajax - Paris Saint-Germain

Bij PSG, waar ze hopen op het winnen van de Champions League, was de teleurstelling uiteraard groot. Ook bij Jackie Groenen, de middenveldster zag alles fout gaan bij haar ploeg. "Alles ging mis. We hadden niet onze dag en Ajax profiteerde daarvan. Dit is geen fijne start."

Het is niet zo dat alle aspiraties nu de koelkast in moeten, zei Groenen. "Nee, we willen nog steeds meedoen. Maar het moet beter. Ik ben echt ontzettend teleurgesteld."

Groenen zag alles misgaan bij PSG: 'Nog steeds grote aspiraties'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl