Urs Fischer na de nederlaag tegen Bayer Leverkusen
NOS Voetbal

Union Berlin ontslaat succestrainer Fischer na dramatische seizoenstart

Urs Fischer is ontslagen als trainer van Union Berlin. Onder de Zwitserse oefenmeester groeide het 'kleine broertje' van Hertha BSC uit tot een subtopper in de Bundesliga, maar dit seizoen lijkt alles mis te gaan voor Union. De club staat laatste en de 4-0 nederlaag tegen Bayer Leverkusen lijkt de druppel te zijn geweest.

De 57-jarige Fischer was sinds 2018 trainer van Union Berlin. Toen speelde de volksclub nog in de 2. Bundesliga. In 2019 promoveerde de club door in de play-offs te winnen van VfB Stuttgart. Eenmaal op het hoogste niveau noteerde Union Berlin keurige resultaten met een twaalfde, zevende en vijfde plaats. Vorig seizoen plaatste de club zich met de vierde positie zelfs voor het eerst voor de Champions League.

Dit seizoen draait het echter stukken minder op het Stadion An der alten Försterei. De ploeg won slechts twee keer en staat onderaan de ranglijst. In de beker werd verloren van Stuttgart en in de Champions League pakte Union Berlin tot nu toe één puntje, met een gelijkspel bij Napoli.

Altijd welkom

President van de club Dirk Zingler zegt in een verklaring dat het een 'triest moment voor hem persoonlijk, maar vooral voor de hele familie van Union is'. "Het doet pijn dat het niet is gelukt de negatieve spiraal om te buigen. Als ik terugkijk op de afgelopen jaren ben ik dankbaar en trots."

"Urs Fischer vertrekt als een vriend die hier altijd met open armen ontvangen zal worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl