Hayes (m) met Chelsea-speelsters Bright (l) en Eriksson (r)
NOS Voetbal

Chelsea-coach Hayes voor recordsalaris aangesteld als bondscoach voetbalsters VS

Emma Hayes wordt de nieuwe bondscoach van de Amerikaanse voetbalsters. Volgens de voetbalbond van de Verenigde Staten, die verder geen financiële details vrijgeeft, wordt Hayes de bestbetaalde vrouwelijke voetbalcoach ter wereld.

Volgens Amerikaanse media gaat de Engelse trainer 1,6 miljoen dollar per jaar verdienen (ruim 1,4 miljoen euro), waarmee ze hetzelfde salaris krijgt als haar collega Gregg Berhalter, die bondscoach is bij de mannen.

Hayes is momenteel trainer bij Chelsea, waar ze het huidige Super League-seizoen af zal maken. Bij Chelsea won Hayes onder meer zes landstitels en vijf bekers. In mei begint ze in de Verenigde Staten, twee maanden voor de Olympische Spelen, die eind juli beginnen. Tot die tijd leidt interim-trainer Twile Kilgore de groep.

Werk aan de winkel

"Het is een grote eer om de kans te krijgen om een van de meest ongelofelijke teams in de voetbalgeschiedenis te coachen", zegt Hayes in een persbericht. "Het gevoel en de connectie die ik met dit team en land heb, gaan diep."

"Ik weet dat er werk aan de winkel is om ons doel om consistent te winnen op het hoogste niveau te behalen."

Hayes volgt Vlatko Andonovski op, die opstapte na het mislukte WK van afgelopen zomer. Toen verloor de VS in de achtste finales na strafschoppen van Zweden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl