PSV scoort er ook tegen PEC lustig op los en blijft foutloos in eredivisie

Bekijk de samenvatting van PSV - PEC Zwolle

PSV heeft ook zijn twaalfde competitiewedstrijd van het seizoen ruim gewonnen. In Eindhoven werd PEC Zwolle met 4-0 verslagen.

In de eredivisie staat PSV nu zeven punten voor op de nieuwe nummer twee Feyenoord, dat AZ later op de dag versloeg. FC Twente zakte naar de derde plaats door het gelijkspel tegen NEC.

Voor PSV had de start van het seizoen niet beter kunnen verlopen. Alle competitiewedstrijden werden gewonnen. In de laatste elf wedstrijden werden steeds minimaal drie doelpunten gemaakt.

In de Champions League verliepen de eerste wedstrijden van het team van coach Peter Bosz moeizamer, maar afgelopen week werd tegen Lens de eerste zege behaald.

Bekijk hier de reacties na afloop van de wedstrijd:

Ook PEC Zwolle kent een prima start van de competitie. Voorafgaand aan deze speelronde stonden de Blauwvingers keurig achtste, met veertien punten uit elf wedstrijden.

Snelle 1-0

Veel tijd had PSV niet nodig om tot scoren te komen. In de vijfde minuut vond Guus Til een volledig vrije Hirving Lozano, die niet twijfelde en de bal in de verre hoek schoof. De VAR controleerde nog of de Mexicaan buitenspel stond, maar het doelpunt bleef staan en PEC wist meteen wat voor middag het ging worden.

In de fase die volgde kreeg PSV meer grote kansen. Onder anderen Joey Veerman stuitte op PEC-keeper Jasper Schendelaar. De Zwollenaren hadden weinig te vertellen in het Philips Stadion, maar konden voorkomen dat ze omver werden gewalst door de voetbalmachine van Bosz.

In de 28ste minuut kreeg Apostolos Vellios een kansje op de gelijkmaker. PSV schakelde echter snel om en Til schoot vanuit een bijna onmogelijke hoek de 2-0 binnen, na een mooie pass van Johan Bakayoko. Ook Jerdy Schouten verrichtte bij beide goals belangrijk voorbereidend werk.

Hirving Lozano passeert Bram van Polen

Na rust ging PSV door waar het gebleven was. In de 57ste minuut kopte Luuk de Jong raak uit een corner. Het was de veertiende goal in zijn carrière tegen PEC.

Met nog een kwartier te gaan vergrootte Malik Tillman de vreugde, met een mooi stiftje na een prachtig tikje achter het standbeen van Sergiño Dest. Een smet op de wedstrijd was het uitvallen van André Ramalho, die naar zijn hamstring greep en vervangen moest worden. Voor de wedstrijd werd de Braziliaanse verdediger nog gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd voor PSV.

Met 4-0 stond er uiteindelijk een duidelijke uitslag. 36 punten uit twaalf wedstrijden, een goede start is een understatement.