Tijjani Reijnders en Tommaso Pobega balen

Puntenverlies AC Milan ondanks eerste Serie A-treffer Reijnders, Juve wint wel

AC Milan is in de Serie A tegen onverwacht puntenverlies aangelopen. Tegen Lecce werd het 2-2. Concurrent Juventus profiteerde met een 2-1 zege op Cagliari.

Mede dankzij de eerste treffer in Italiaanse dienst van Tijjani Reijnders leek AC Milan een zorgeloze middag te gaan beleven op bezoek bij Lecce. Maar na de comfortabele 2-0 voorsprong en legio mogelijkheden op een derde treffer gaven de 'Rossoneri' de thuisploeg de kans zich terug te knokken: 2-2.

Bijna was de sensatie helemaal compleet toen Roberto Piccoli in de extra tijd vanuit de draai met een schot vanaf een meter of 35 Milan-doelman Mike Maignan verraste. Terwijl de fans op de tribune uit hun bol gingen, had de VAR echter een overtreding van de invaller geconstateerd: hij was vlak voor zijn uithaal op de voet van zijn bewaker Malick Thiaw gaan staan.

Daarmee kwam een spectaculair eind aan een duel dat lang eenzijdig was. Het duurde wel even voordat Milan, dat Rafael Leão al na tien minuten met een spierblessure verloor, loskwam. Na een klein halfuur opende Olivier Giroud de score. De 37-jarige spits liep een voorzet van Theo Hernández met zijn buik binnen.

Eerste in Milan-shirt

Vervolgens was het aan Reijnders om zich te laten zien. Hij kon in zijn zestiende wedstrijd in het Milan-shirt ongehinderd vanaf de middenlijn oprukken en haalde ter hoogte van de elfmeterstip doeltreffend uit. Even later volgde bijna zijn tweede treffer in Italiaanse dienst, maar zijn schuiver eindigde op de paal.

Tijjani Reijnders blij met zijn eerste doelpunt voor AC Milan

Na de pauze verzuimden de gasten de geboden ruimte te benutten om de thuisploeg de genadeklap toe te brengen en dat kwam ze duur te staan.

Een hoekschop in de 67ste minuut belandde via het hoofd van Alexis Blin voor de voeten van Nicola Sansone, die de bal van dichtbij hoog tegen het net joeg. Drie minuten later bediende de doelpuntenmaker de vrijstaande Lameck Banda, die met een geplaatst schot doelman Maignan verschalkte.

Het had nog erger kunnen aflopen voor Milan, maar het kwam met de schrik vrij toen de bal na een kopbal van Sansone via de binnenkant van de paal langs de doellijn rolde, maar er geen Lecce-speler paraat stond om de 3-2 binnen te tikken.

De stand in de Serie A per 11 november

Die kwam er, kort nadat Giroud wegens protesteren zijn tweede gele kaart had gekregen, dus alsnog, ware het niet dat de VAR daar uiteindelijk een streep door haalde.

Krappe zege Juventus

Juventus boekte in eigen huis een moeizame 2-1 overwinning op het laaggeplaatste Cagliari. Door de zege neemt de club uit Turijn de koppositie over van Internazionale, dat zondagavond nog in actie komt tegen Frosinone.

Juventus had het lang moeilijk met de nummer zeventien van de Serie A, dat eind oktober pas de eerste overwinning van het seizoen kon vieren. Cagliari creëerde in de eerste helft zelfs twee grote kansen, wat de spelers van Juve een fluitconcert van de eigen supporters opleverde.

Gleison Bremer scoort de openingstreffer namens Juventus

Gaandeweg ging Juventus aanvallender spelen. Zo kreeg de thuisploeg aan het begin van de tweede helft in korte tijd drie goede mogelijkheden op de openingstreffer. Tweemaal eindigde een inzet van Federico Chiesa vlak naast het doel, eerst een volley en vervolgens een rebound. Tussendoor zeilde een kopbal van verdediger Federico Gatti maar net over de kruising.

Door een rake kopbal van centrale verdediger Gleison Bremer kwam Juventus alsnog op voorsprong. Daniele Rugani, ook een verdediger, maakte er vervolgens 2-0 van. De bezoekers dachten tot twee keer toe een handsbal te hebben gezien, maar na het controleren van de videobeelden bleek daar geen sprake van.

Cagliari maakte vijf minuten later de aansluitingstreffer door een kopbal van verdediger Alberto Dossena, die enkele minuten later de paal raakte en daarmee dichtbij de gelijkmaker was. Die kwam er niet, waardoor Juventus voor de vijfde keer op rij heeft gewonnen in de Serie A.