Lautaro Martínez

Dumfries en De Vrij blijven met Inter aan kop, Milan thuis onderuit

Internazionale heeft het lastige uitduel met Atalanta in Italië gewonnen. De koploper kwam met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij zelden in de problemen en versloeg de nummer vijf met 2-1. AC Milan leed een verrassende thuisnederlaag tegen Udinese.

Atalanta en Inter waren in Bergamo aanvallend lange tijd machteloos, maar Inter scoorde wel. Kort voor rust speelde Matteo Darmian de bal te ver voor zich uit. Doelman Juan Musso kwam echter als een dolle zijn doel uit, torpedeerde hem en Hakan Çalhanoglu benutte de penalty.

Kort na rust krulde Lautaro Martínez prachtig de 0-2 binnen en leek de klus geklaard. Gianluca Scamacca maakte het weer spannend met een intikker na goed werk van Ademola Lookman. Scamacca rook in de slotfase ook aan de 2-2, maar Inter-keeper Yann Sommer keerde diens schot, waarna invaller Hateboer nog naast kopte.

Koopmeiners en De Roon in spotlights

Bij Atalanta stonden aanvoerder Marten de Roon en Teun Koopmeiners in de basis. Beiden stonden afgelopen week in de schijnwerpers. De Roon speelde tegen Empoli (0-3 winst) zijn 250ste wedstrijd in de Serie A voor Atalanta en werd de eerste buitenlandse speler die die mijlpaal bereikte voor de club uit Bergamo.

Teun Koopmeiners

Koopmeiners maakte tegen Empoli zijn derde doelpunt van het seizoen en weet de aandacht van grotere clubs op zich gericht. Afgelopen zomer had Napoli interesse en deze week schreef sportkrant Tuttosport dat Newcastle United hem in de winter wil halen als vervanger van de geschorste Sandro Tonali. Prijskaartje: zeventig miljoen euro.

Fluitconcert voor Milan

Udinese stuntte met een 1-0 zege bij Milan en boekte daarmee pas de eerste competitiezege van het seizoen, terwijl Milan nu drie wedstrijden zonder overwinning is. Met Tijjani Reijnders in de basis bakten de rossoneri er voor rust weinig van en de thuisploeg kreeg halverwege dan ook een fluitconcert van zijn aanhang.

Na de rust verbeterde Milans spel nauwelijks en kreeg Udinese een penalty. Yacine Adli tikte Festy Ebosele aan en Roberto Pereyra faalde niet. Het slotoffensief van Milan was mager, al hield doelman Marco Silvestri Olivier Giroud nog van de 1-1 af.

Stand Serie A

Nummer vier Napoli won de uitwedstrijd tegen Salernitana. Met een schot in de lange hoek zette Giacomo Raspodori de bezoekers al vroeg op 0-1. Kort voor tijd dribbelde Eljif Elmas naar binnen, speelde zijn tegenstander uit en vond de verre hoek: 0-2.