Fortuna wint ook niet van ADO en raakt aansluiting met top drie kwijt

Fortuna Sittard heeft voor de derde keer op rij niet weten te winnen in de eredivisie voor vrouwen. De nummer vier kwam op bezoek bij middenmoter ADO Den Haag niet verder dan 1-1. De gelijkmaker van de thuisploeg viel in blessuretijd.

Door het gelijkspel is Fortuna de aansluiting met de top drie enigszins kwijtgeraakt. Die bestaat na acht speelronden uit FC Twente, Ajax en FC Utrecht. De Limburgse ploeg heeft nu drie punten achterstand op Utrecht.

Fortuna begon sterk aan het seizoen met vier overwinningen op rij, maar in de laatste twee wedstrijden bleek de ploeg voor de topclubs nog een maatje te klein. De formatie van Roger Reijners verloor van zowel Ajax (0-4) als FC Twente (3-1) met duidelijke cijfers.

Tegen nummer zeven ADO leek Fortuna de touwtjes weer in handen te nemen. Na ruim twintig minuten spelen kwam de Limburgse ploeg op voorsprong via Alieke Tuin, die een vrije trap fraai in de linkerkruising krulde en daarmee ADO-keepster Barbara Lorsheijd verraste.

ADO stelde daar in de eerste helft aanvallend nauwelijks iets tegenover, al kwam het vlak voor rust wel steeds dichter bij het Fortuna-doel omdat de bezoekers wat slordiger begonnen te spelen.

In de tweede helft zette de thuisploeg die lijn door. ADO kreeg wat mogelijkheden, maar werd lange tijd niet echt gevaarlijk. Fortuna loerde ondertussen op counters. Die kwamen er ook, maar het ontbrak de Limburgers aan scherpte in de afronding.

Fortuna gaf de wedstrijd in de slotfase weg: in de vierde minuut van de blessuretijd viel het de goede kant op voor ADO, toen Lobke Loonen de bal in het strafschopgebied meenam en snoeihard binnenschoot: 1-1.

Top drie wint

FC Twente is nog altijd de ongeslagen koploper in de eredivisie. Vrijdagavond won de bekerwinnaar de zesde wedstrijd op rij, met 2-1 bij PSV. Ook achtervolgers Ajax en FC Utrecht wonnen, respectievelijk met 1-3 van PEC Zwolle en met 2-0 van Excelsior.

Zondag om 12.15 uur speelt hekkensluiter Feyenoord thuis tegen AZ, dat met evenveel punten voorlaatste staat. De ploeg die het duel wint, komt de top tien binnen.