NOS Voetbal

Feyenoord onderuit in Rome, maar Slot klaagt niet: 'Hebben perfecte uitwedstrijd gespeeld'

Feyenoord verliest, maar Slot wil niet klagen: 'Perfecte uitwedstrijd gespeeld'

Feyenoord-trainer Arne Slot was ondanks de 1-0 nederlaag bij Lazio na afloop niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. "We moeten veel doen voor een kans op een resultaat: het druk zetten, de opbouw. Het is de enige manier om controle te hebben. Het eerste kwartier was dat niet zo, daarna gingen we met twee controleurs spelen. Vanaf dat moment heb ik een publiek nog nooit zoveel horen fluiten..."

Slot: "Lazio schiet één bal op doel. Eén bal in een uitwedstrijd tegen een ploeg die altijd hoog druk zet, altijd de bal wil hebben. Als ik na de wedstrijd analyseer vind ik dat we de perfecte uitwedstrijd gespeeld. We hebben controle, 65 procent balbezit. En voldoende kansen gehad op een doelpunt."

"Maar in Rome is het altijd dezelfde les", refereert Slot aan de uitwedstrijden tegen Lazio en AS Roma van vorig seizoen. "Het gaat niet om balbezit of beter opbouwen, maar om goals. Maar als wij zo spelen als zij verliezen we met 4-0 of 5-0. Hoe wij spelen is onze stijl, dat is de enige manier dat wij kans hebben op succes."

'Paar goede kansen'

Calvin Stengs dacht ook dat er voor Feyenoord meer in had gezeten: "Het eerste kwartier hadden we moeite, zij zetten ons onder druk en hun stadion gaat erachter staan. Daarna vind ik dat we de rust goed bewaren, het spel maken en hen terugdringen. We krijgen een paar goede kansen, Giménez schiet voorlangs, de keeper redt. Paixao schiet net naast."

Stengs: 'Na druk van Lazio vond ik dat we rust bewaarden en spel maakten'

De tegengoal kwam volgens Stengs op een slecht moment: "De 46ste minuut 1-0 achter komen is vervelend. Maar fouten maken hoort bij voetbal, we weten als we de rust bewaren en ons eigen spel spelen de kansen gaan komen. We hebben nog steeds kansen gehad om de 1-1 te maken."

Verdediger Quilindschy Hartman vond dat Feyenoord niet zoveel verkeerd had gedaan. "We verloren de bal te makkelijk bij die goal. Dat kan niet op dit niveau", zei Hartman. "Een tegenstander als Lazio heeft de kwaliteit om dat af te straffen. We hebben niet veel fout gedaan, maar net te veel om hier een goed resultaat te halen..."

'Veel praatjes en handgebaren'

Hartman had geen naar gevoel overgehouden aan het soms theatrale gedrag van de Lazio-spelers. "Ik vind het geen lastige ploeg om tegen te spelen. Ik heb niet het gevoel dat ze heel giftig zijn. Het is vooral veel praatjes en handgebaren. Als we honderd keer tegen ze spelen, winnen we negentig keer. Alleen vandaag lukte dat niet. Uiteindelijk hebben zij die 1-0 goed verdedigd, maar het is geen wereldploeg."

Hartman: 'Als we honderd keer tegen Lazio spelen, winnen we negentig keer'

Volgens de vleugelverdediger is het zaak om het verlies snel te vergeten. "Zondag spelen we een grote finale thuis tegen AZ thuis. Als we elk seizoen Champions League willen voetballen, is dat een hele belangrijke wedstrijd. Vanaf nu moeten we het hier niet meer over hebben, maar bezig zijn met AZ."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl