Burgemeester Boy Scholtze
NOS Nieuws

Burgemeester Drimmelen bedreigd en beledigd om geaardheid

Burgemeester Boy Scholtze van Drimmelen is bij het gemeentehuis in Made bedreigd en beledigd om zijn geaardheid. De 76-jarige verdachte heeft de burgemeester tevens geprobeerd aan te rijden, maakt de politie bekend.

De 32-jarige burgemeester liep vanuit het gemeentehuis naar zijn auto en kon nog net op tijd opzij springen, schrijft Omroep Brabant. Daarna bedreigde de bejaarde man de burgemeester vanuit zijn auto en liep vervolgens het gemeentehuis in.

Hoewel de man vanwege eerdere misdragingen het gemeentehuis niet meer mocht betreden, uitte hij bij de balie diverse dreigementen en beledigingen aan het adres van Scholtze.

Aangifte

De verdachte, een inwoner van Made, is aangehouden en de politie is op zoek naar getuigen. De burgemeester heeft aangifte gedaan van bedreiging, poging tot zware mishandeling, discriminatie en belediging. "Geen leuk begin van de week", schrijft hij in een bericht op X. "Agressie, intimidatie en geweld zijn nooit een oplossing. Laten we met elkaar in gesprek blijven, ook nu. Ik zal me hier als burgemeester altijd voor inzetten."

Het is niet voor het eerst dat Scholtze te maken krijgt met geweld. Afgelopen juni kreeg hij een stoeptegel door de ruit van zijn huis gegooid, waar hij net drie dagen met zijn partner woonde. "Een bosje bloemen of kaartje als welkom in de gemeente had ik eerlijk gezegd meer op prijs gesteld", reageerde hij toen.

Bij zijn installatie als burgemeester in december 2022 was Scholtze de jongste burgemeester van Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl