NOS VoetbalAangepast

Twente klopt Fortuna en is na zege Ajax op FC Utrecht nieuwe koploper

Twente-vrouwen zijn Fortuna Sittard de baas en blijven ongeslagen

FC Twente heeft ook na vijf wedstrijden nog altijd een honderd procent score in de vrouweneredivisie. Op eigen veld was het met 3-1 te sterk voor Fortuna Sittard, dat twee weken geleden tegen Ajax z'n eerste averij opliep (4-0 thuisnederlaag).

Bij rust stond Twente met 2-0 voor en bij beide treffers stond spits Liz Rijsbergen aan de basis. Halverwege de eerste helft liet ze een voorzet los die via de missende Renate Jansen terechtkwam bij Marisa Olislagers. De linksachter vond met een beheerste schuiver de verre hoek.

Kort voor rust kon Leonie Vliek na een steekpass van Rijsbergen de bal voor het doel brengen, waar de Amerikaanse Taylor Ziemer de 2-0 binnenkopte.

Na de pauze maaide Jansen voor een leeg doel eerst nog over een voorzet van - weer - Rijsbergen heen, voordat Vliek een afvallende bal à la Olislagers in het Limburgse doel liet verdwijnen.

Fortuna antwoordde dit keer snel. Na goed doorzetten van Charlotte Hulst joeg de Belgische Tessa Wullaert, onlangs in het gewonnen Nations League-duel met Engeland (3-2) goed voor twee doelpunten, de bal over doelvrouw Leonie Doege tegen het net.

De vervangster van de geblesseerde keepster Daniëlle de Jong voorkwam met een knappe redding op een schot van weer Wullaert dat er nog sprake kon zijn van een spannende slotfase.

Ajax klopt koploper FC Utrecht

Hoewel de Twente-vrouwen nog wat wedstrijden achterliggen op de meeste andere ploegen, pakten de Tukkers toch de leiding in de eredivisie. Dat hadden ze te danken aan een 5-2 overwinning van Ajax, dat eveneens pas z'n vijfde competitieduel afwerkte, op koploper FC Utrecht.

De landskampioen stond in Amsterdam al na een halfuur op een comfortabel ogende 2-0 voorsprong dankzij het eerste eredivisiedoelpunt van de 16-jarige Lily Yohannes en een treffer van Chasity Grant, maar nog voor rust had Eshly Bakker beide ploegen weer op gelijke hoogte gebracht.

Tiny Hoekstra feliciteert Lilly Yohannes (rechts) met haar 1-0

Na de 3-2 van Tiny Hoekstra en 4-2 van Romée Leuchter bleef een tweede comeback echter uit. Sterker, in de extra tijd bepaalde Grant met haar tweede goal van de middag de eindstand op 5-2.

Goal vanuit middencirkel

Onderin hielp Jada Conijnenberg met twee doelpunten - waarvan eentje vanuit de middencirkel (!) - tegen Telstar hekkensluiter Feyenoord aan de eerste competitiezege van dit seizoen: 0-2.

Feyenoord-verdedigster Conijnenberg scoort vanuit de middencirkel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl