Water wordt weggepompt op de A20
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Water veroorzaakt problemen na storm Ciarán

Storm Ciarán leidt een dag later nog tot problemen. Verschillende polders en tuinen staan onder water. In Breda is een appartementencomplex ontruimd als gevolg van wateroverlast.

In de regio's Westland en Delft is sprake van hoogwater in de polders. Verschillende tuinen staan daardoor onder water. Op verschillende plekken zijn noodpompen geplaatst, meldt Omroep West. Ook in Zoetermeer en Zuidplas is het waterpeil in de sloten hoger dan normaal.

Geen treinen tussen Weert en Roermond

Het treinverkeer in Nederland is vanochtend bijna overal normaal opgestart. Alleen tussen Weert en Roermond kampt de NS nog met een probleem als gevolg van de storm. In het plaatsje Haelen, vlak bij Roermond, reed een trein tegen een boom die op de bovenleiding was gevallen. In ieder geval tot vanmiddag 16.00 uur rijden er geen treinen maar bussen tussen Weert en Roermond, meldt 1Limburg.

Bekijk hier beelden van hoogwater op de Kralingseweg in Rotterdam en de ophoping op de A20:

Wateroverlast na storm Ciarán

Op de A20 richting Gouda, voor het knooppunt Terbregseplein, lag vanochtend een grote plas water op de weg. Rijkswaterstaat sloot twee rijstroken af. Inmiddels is de weg weer vrij. Volgens Rijnmond lag de snelweg vol met bladeren en kon het water daarom niet wegstromen.

In Breda is vanochtend een appartementencomplex ontruimd vanwege brand die was ontstaan door wateroverlast. Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant ontstond kortsluiting in de meterkast. Volgens Omroep Brabant werden zo'n vijftig bewoners opgevangen in de brandweerkazerne.

Ook de Haagse tram- en bustunnel bij de wijk Leidschenveen stond vanochtend onder water. Zowel een tramlijn als een buslijn werd daardoor in beide richtingen gestremd. Het water is weggepompt.

De tram- en bustunnel bij de Haagse wijk Leidschenveen staat onder water

oor Zuid-Holland en Noord-Holland gold vandaag tot 12.00 uur code geel vanwege forse regenval.

In beide provincies viel gisteren al veel regen en ook vandaag worden hier fikse buien verwacht. Het verkeer en buitenactiviteiten kunnen daar ook vandaag nog hinder van ondervinden, waarschuwt het KNMI.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl