Ons Jabeur na haar zege op Marketa Vondrousova bij de WTA Finals
NOS Sport

Jabeur doneert deel prijzengeld WTA Finals aan hulp voor Palestijnen

Ons Jabeur stelt een deel van haar prijzengeld bij de WTA Finals in Cancun ter beschikking voor hulp aan de Palestijnen. "Het is heel zwaar en hartverscheurend elke dag kinderen en baby's te zien sterven", zei de 29-jarige Tunesische na haar zege op de Tsjechische Marketa Vondrousova.

Jabeur reageerde geëmotioneerd na haar winst in twee sets (6-4, 6-3) op de Tsjechische. "Dit is geen politieke boodschap, het is menselijkheid. Ik wil vrede in de wereld. Dat is alles."

Coco Gauff leed in Mexico een pijnlijke nederlaag. De Amerikaanse winnares van de US Open sloeg vier dubbele fouten op rij toen ze voor de tweede set serveerde en verloor vervolgens in twee sets (6-0, 7-5) van Iga Swiatek.

Door deze zege heeft Swiatek met twee winstpartijen de leiding genomen in haar groep bij het eindejaarstoernooi. Gauff en Jabeur volgen met ieder een zege en een nederlaag achter de Poolse. In elke groep gaan de nummers één en twee door naar de halve finales.

Coco Gauff retourneert in haar partij tegen Iga Swiatek

Gehinderd door de wind produceerde Gauff slechts 6 'winners', tegenover 31 onnodige fouten. Het was de negende keer dat Gauff van drievoudig grandslamwinnares Swiatek verloor. Eerder dit jaar had ze de Poolse voor het eerst verslagen, vlak voor haar winst op de US Open.

Zware dag op kantoor

"Een zware dag op kantoor", zo omschreef Gauff het verlies tegen Swiatek. "Ik heb mijn hoofd er niet bij kunnen houden toen ik de kans had om de tweede set te pakken", concludeerde de pas 19-jarige Amerikaanse die recentelijk een korte pauze inlaste als gevolg van een schouderblessure.

Het was haar opgevallen dat er veel stoeltjes op de tribunes in Cancun leeg waren. "Zonde dat het stadion niet vol zit", vond de als derde geplaatste Amerikaanse. "Hopelijk komen we in de toekomst niet meer in deze situatie en wordt het beter", viel de als tweede geplaatste Swiatek haar bij.

Twee maanden geleden pas werd bekend dat de WTA Finals in de Mexicaanse badplaats zouden worden gehouden. De deelneemsters hebben veel kritiek op de organisatie. De kritiek betreft vooral de tijdelijke hardcourtbaan die pas heel laat klaar was en waar de ballen vreemd lijken te stuiteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl