Ontlading bij FC Saarbrücken, na de sensationele zege op Bayern München

Dramatische avond Bayern: bekernederlaag tegen derdeklasser en blessure De Ligt

Bayern München heeft een blamerende 2-1 nederlaag geleden bij FC Saarbrücken, een club van het derde Duitse voetbalniveau, in de tweede ronde van de DFB-Pokal, het bekertoernooi in Duitsland.

Het beslissende doelpunt werd in de zesde minuut van de extra tijd gemaakt door Marcel Gaus, die Bayern met een strakke schuiver in rouw dompelde. De Duitse topclub was in de eerste helft via Thomas Müller nog wel op voorsprong gekomen, maar slaagde er daarna niet in om Saarbrücken kapot te spelen.

De dappere thuisploeg bood Bayern, dat enkele sterren rust had gegeven, na de openingstreffer van Müller goed partij. Vlak voor rust kwam Saarbrücken langszij via Patrick Sontheimer, nadat Min-Jae Kim knullig balverlies had geleden.

Na een uur probeerde Bayern-coach Thomas Tuchel orde op zaken te stellen door Jamal Musiala, Serge Gnabry en Kingsley Coman binnen de lijnen te brengen. De bezoekers kregen daarna ook enkele grote kansen, maar de overwinning ging naar Saarbrücken.

De Ligt valt geblesseerd uit

Voor Bayern-verdediger Matthijs de Ligt kreeg het duel met Saarbrücken al vroeg een pijnlijk einde. Hij viel in de eerste helft geblesseerd uit, nadat hij zijn rechterknie had verdraaid bij een ongelukkige sliding.

Dat is mogelijk ook slecht nieuws voor bondscoach Ronald Koeman, die De Ligt had opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar van later deze maand.

Onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de blessure van De Ligt is.

Reus scoort met mazzel

Bayern speelt komend weekend in de Bundesliga de topper tegen Borussia Dortmund, dat wel de achtste finales van de DFB-Pokal bereikte. Dortmund had daarvoor in het thuisduel met Hoffenheim aan een treffer van Marco Reus genoeg: 1-0.

Het winnende doelpunt viel vlak voor rust. Reus werd in het strafschopgebied van Hoffenheim in stelling gebracht door Jamie Bynoe-Gittens, maar raakte de bal onbedoeld met zijn standbeen. Het resulteerde in een zachte boogbal, die keeper Oliver Baumann te machtig was.

De spelers van Dortmund vieren de treffer van Marco Reus

Voor de Nederlandse spitsen Wout Weghorst en Donyell Malen was geen beslissende rol weggelegd. Weghorst slaagde er niet in zijn stempel te drukken op het spel van Hoffenheim en ook Malen, die als invaller een half uur speelde bij Dortmund, kwam niet tot grote kansen.

Freiburg laat zich verrassen

Voor Freiburg, dat vorig seizoen nog de halve finales van de DFB-Pokal haalde, liep de bekeravond ook uit op een deceptie. De huidige nummer acht van de Bundesliga verloor op eigen veld met 3-1 van Paderborn, dat uitkomt op het tweede niveau.

Doelman Pelle Boevink, die met Paderborn te sterk was voor Freiburg

Zo werd het een gedenkwaardig debuut voor Pelle Boevink bij Paderborn. De 25-jarige doelman, die in de jeugdopleiding van FC Twente en FC Groningen speelde, is normaal gesproken tweede keus, maar maakte woensdagavond zijn eerste minuten.

Bayer Leverkusen kwam met de schrik vrij tegen SV Sandhausen, een club van het derde Duitse voetbalniveau. Vijf minuten voor tijd stond het in Sandhausen nog gelijk (2-2), maar mede door een assist van invaller Jeremie Frimpong won Leverkusen alsnog met 5-2.