Grote reünie met RKC Waalwijk eindigt in overwinning voor Sparta

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk

Sparta is met de grootste glimlach thuisgekomen van de grote reünie die Sparta-RKC heet. De Rotterdammers wonnen op het kasteel met 2-0 van de Waalwijkers.

Er werden flink wat handjes geschud zijn, voorafgaand aan Sparta-RKC. Want de ontmoeting tussen beide clubs leek vanavond vooral op een grote hereniging.

Zo waren RKC'ers Michiel Kramer, Aaron Meijers, Henk Fraser, Geert Arend Roorda en Adil Auassar voor even terug op het oude honk in Rotterdam en speelden ook de Spartanen Pelle Clement en Saïd Bakari tegen hun oude club.

Henk Fraser zegt zijn voormalig assistent Jeroen Rijsdijk gedag
    Saïd Bakari komt het veld op in Rotterdam

De koffie en thee zullen voor deze hereniging ongetwijfeld klaar hebben gestaan, maar de spelers leken er in de eerste helft nog niet echt wakker door geworden. Hoewel Sparta nog aardig begon aan de wedstrijd en via spits Tobias Lauritsen gevaarlijk kon worden, viel het daarna behoorlijk stil. De wedstrijd kabbelde langzaam voort tot aan de rust.

Al was er vlak voor de theepauze nog wel een moment van opwinding. RKC-doelman Jeroen Houwen liet een voorzet van Camil Neghli uit zijn handen glippen. Joshua Kitolano ging er met de bal vandoor en leek gevloerd te worden, waardoor hij een strafschop kreeg.

De VAR vond echter dat Kitolano te snel viel en greep in, zodat er een streep door de penalty ging. Het zorgde voor chagrijn op de tribune, na een matig eerste bedrijf op het feest der herkenning.

Wel een penalty

In de tweede helft kwam er wel een strafschop, toen Yassin Oukili op het randje van het strafschopgebied een voorzet van De Guzman tegen zijn arm kreeg. Lauritsen faalde niet vanaf elf meter: 1-0. Daardoor kon de spits ook weer eens juichen, want het was zijn eerste treffer in zeven duels.

De spits wees Sparta na iets meer dan een uur de weg naar een grotere voorsprong, toen hij met een goede pass Arno Verschueren vrijspeelde. De middenvelder schoot de 2-0 tegen de touwen.

Verschueren vertrekt met een rode kaart

Verschueren kon de avond desondanks niet lachend afsluiten, hij moest even later van het veld nadat hij een stevige tackle had ingezet op Zakaria Bakkali. Scheidsrechter Van der Eijk bestrafte hem met een directe rode kaart.

Het leverde RKC geen extra krachten meer op. Sparta won na drie duels zonder overwinning weer eens. RKC-trainer Henk Fraser moest, in tegenstelling tot voor aanvang van het duel, nu met een verbeten gezicht zijn voormalig assistent bij Sparta, Jeroen Rijsdijk, de hand schudden.