NOS Nieuws

Veel tassen gevonden op stranden Noord-Holland, vermoedelijk van vluchtelingen

Op de stranden van Noord-Holland zijn deze maand veel tassen, kledingstukken, schoenen en babyspullen aangespoeld, meldt NH Nieuws.

Waarschijnlijk gaat het om bezittingen van bootvluchtelingen die de oversteek van Frankrijk naar Engeland wilden maken. Tussen de spullen zaten ook formulieren die bootvluchtelingen krijgen van hulporganisaties in Frankrijk.

Op het strand tussen Camperduin en Petten trof strandvonder Willem de Rover acht tassen aan, vertelt hij tegen de regionale omroep. Dat heeft hij in zijn 40 jaar bij de strandvonderij, de organisatie die aangespoelde spullen veiligstelt, "nog niet meegemaakt".

Anders dan normaal

Strandvonder Marco Snijders vond tussen Castricum en Egmond tassen met een draagzak voor een baby, kinderkleding, een kleine plastic lepel en een gekleurde fles. "Dat er zo veel is gevonden door mij, maar ook door Willem, is apart en uniek. Anders dan normaal", aldus Snijders.

Vorig jaar spoelden lege migrantenboten aan op meerdere stranden in Nederland:

Kinderbeugel en luiers gevonden op aangespoelde migrantenboot bij Egmond

Ook op het strand van Texel vinden strandjutters regelmatig rugzakken met persoonlijke bezittingen van bootvluchtelingen.

Volgens cijfers van de Britse regering probeerden de afgelopen vijf jaar meer dan 100.000 migranten de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl