Jackie Groenen (rechts) en Leah Galton na het heenduel in de voorronde van de Champions League
NOS Voetbal

PSG'er Groenen had Manchester United liever later in Champions League getroffen

Jackie Groenen had de wedstrijd van vanavond (21.00 uur), Paris Saint-Germain tegen Manchester United, liever later in de Champions League gespeeld. Na de return van de play-offs om een ticket in de groepsfase is het Europese seizoen voor een van de twee topclubs al voorbij voordat het begonnen is. En dat geeft PSG-middenvelder Groenen een dubbel gevoel.

"Ik heb vorige week ook al laten vallen dat ik de opzet van de Champions League-voorrondes wel apart vind" zegt Groenen. "Ik moet zeggen dat ik me er ook niet honderd procent in heb verdiept hoe het zo tot stand is gekomen. Maar ik vind het jammer dat er veel clubs zijn die investeren in het vrouwenvoetbal en alsnog vroeg eruit gaan, omdat die eerste wedstrijden heel erg lastig zijn. Dat hebben wij nu ook."

Ik gun Manchester United álles, maar op dit moment wil ik naar de Champions League met PSG.

Jackie Groenen

"Met Manchester United hebben we een heel goed team getroffen. Aan de ene kant is dat leuk, want je speelt natuurlijk graag in wedstrijden waar het erom gaat. Maar aan de andere kant zijn het ook wedstrijden die je verderop in de Champions League wil spelen. Het is in ieder geval een moeilijke set-up."

Familiegevoel

Het neemt niet weg dat Groenen blij is in Parijs. Wat de Oranje-international zo waardeerde bij haar oude club Manchester United, waar ze drie seizoenen speelde, ervaart ze gelukkig net zo in Frankrijk. Het warme gevoel.

Groenen: 'Jammer dat clubs die veel investeren in vrouwenvoetbal alsnog vroeg eruit gaan'

"Dat werkt hier ook zo", lacht Groenen breeduit. "PSG is een hele, hele leuke club. Ik heb het erg naar mijn zin. Je hebt hier ook het familiegevoel dat je bij Manchester United hebt. Het is grappig hoe zo'n grote club toch heel erg klein kan zijn. Je kent de mensen achter de balie, je kent de kok, je kent iedereen na een jaartje. Ik voel me heel erg thuis."

"Het is heel leuk om iedereen weer te zien, om wat vriendinnetjes van daar weer te zien", kijkt Groenen uit naar het weerzien met haar oude teamgenoten. Zoals dat vorige week, toen het eerste duel in Engeland in 1-1 eindigde, ook al een prettige reünie was.

Jackie Groenen als speelster van Manchester United (2019-2022)

"Uiteindelijk waren we niet tevreden met de uitslag. De eerste helft speelden we ontzettend goed, maar we lieten het na om te scoren. Achteraf was een gelijkspel terecht en moeten we het in Parijs doen."

Kortom, winnen is het credo voor Groenen en PSG, waar ook Lieke Martens-Van Leer speelt. "Ik gun Manchester United álles, maar op dit moment wil ik met PSG naar de Champions League."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl