NOS Voetbal

Groenen en PSG-teamgenoten schrokken van vuurwerk: 'Was veel en dichtbij'

Groenen en PSG-teamgenoten schrokken van vuurwerk: 'Was veel en dichtbij'

Fakkels op de tribune en zo nu en dan een hard rotje, dat komt in het vrouwenvoetbal nog wel eens voor. Maar het vuurwerk waarvoor Jackie Groenen en haar teamgenoten van Paris Saint-Germain zaterdag moesten vluchten, was ongekend.

"Het was de eerste keer dat ik zoiets heb meegemaakt en hopelijk ook de laatste keer", blikt de Oranje-international vanuit Parijs terug. "Ik heb het natuurlijk wel vaker bij de mannen gezien, maar ik hoop dat het geen trend wordt bij ons."

Rennend het veld af

Kort na het begin van de tweede helft tussen PSG en Stade de Reims vlogen van buiten het sportcomplex zeker tien vuurpijlen richting het voetbalveld die ontploften boven het veld waar de wedstrijd bezig was. Spelers van beide clubs renden naar de dug-outs en de kleedkamers.

"In de eerste helft was al een flinke knal geweest, waar we allemaal een beetje van schrokken, maar die leek wat verder weg. In de tweede helft kwamen we naar buiten en kwam er ook vuurwerk op het veld. Niet vanuit het stadion maar het eindigde wel op het veld", vertelt Groenen. "Ik denk wel dat een paar meiden die aan de kant stonden van het vuurwerk geschrokken waren. Het was veel en vrij dichtbij."

Jackie Groenen in de Franse competitie tegen Olmypique Lyonnais

De scheidsrechter besloot dat de wedstrijd moest worden gestaakt. Groenen: "We wilden graag doorvoetballen, nadat het was gebeurd. Maar de scheidsrechter zei dat ze niet konden instaan voor de veiligheid van de spelers, dus dat ze moesten staken."

Vervelend, vond Groenen, die liever in een ritme was gebleven. "We hebben veel wedstrijden op het moment en je wil de flow natuurlijk behouden."

PSG-Manchester United

Woensdag speelt Groenen met PSG de return in de play-offs om een ticket in de Champions League tegen Manchester United.

"Het is altijd vervelend als zoiets gebeurt, maar het gebeurt en je gaat door. We hebben het er even over gehad zaterdag, toen afgesloten en gezegd: vanaf morgen gaan we richting de Champions League. Dat hoort bij topsport, het ene moment afsluiten en door naar het volgende."

"Ik denk niet dat het invloed gaat hebben op ons spel woensdag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl