NOS Sport

Oranje-Rood na zege op Amsterdam alleen koploper, dankzij verlies Rotterdam

De hockeyers van Oranje-Rood hebben ook hun vierde duel in de Hoofdklasse gewonnen. In Eindhoven werd Amsterdam met 4-2 opzij geschoven. Rotterdam leed thuis tegen Kampong zijn eerste puntenverlies: 1-2.

Sam Lane (twee), Thibeau Stockbroekx en Jamie van Aart maakten de treffers voor Oranje-Rood. Voor Nieuw-Zeelander Lane was het al de tiende competitiewedstrijd op rij waarin hij trefzeker was. Boris Burkhardt maakte beide treffers namens Amsterdam (de 1-1 en de 4-2).

Pinoké kan zondag net als Oranje-Rood op twaalf punten uit vier duels komen. Die ploeg speelt dan thuis tegen Laren.

Twaalf man

Eerder op zaterdag liep Rotterdam tegen zijn eerste puntenverlies aan. Kampong won in de Maasstad dankzij een late treffer van Oranje-spits Duco Telgenkamp.

Yibbi Jansen

Tijdens het derde kwart stond Rotterdam abusievelijk met twaalf man op het veld. Het leverde een reglementaire gele kaart op voor aanvoerder Jeroen Hertzberger, die vijf minuten naar de kant moest.

Honderdste goal Jansen

In de Hoofdklasse bij de vrouwen boekte SCHC een 0-3 zege in de uitwedstrijd tegen Tilburg. Yibbi Jansen scoorde uit een strafbal en maakte zo haar honderdste treffer voor de club uit Bilthoven. Jansen maakte ook de 0-2 en de derde treffer kwam op naam van Pien Dicke.

Door de overwinning komt SCHC op tien punten, net als koplopers Amsterdam en Den Bosch. Die twee ploegen komen zondag nog in actie in de vijfde speelronde.

Hurley had ook op tien punten kunnen staan, maar de Amsterdamse ploeg kwam niet verder dan 0-0 tegen HGC. In Wassenaar bekeek Eva de Goede de wedstrijd vanaf de zijlijn. De drievoudig olympisch kampioen werd vrijdag na anderhalf jaar afwezigheid weer opgeroepen voor Oranje.

De bij Oranje teruggekeerde Eva de Goede (met blauwe sjaal) kwam niet in actie voor HGC

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl